Razia u Matoviča nesúvisela s nahrávkou, server už vrátili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
RegionPress
Polícia navštívila sídlo firmy manželky poslanca Národnej rady SR Igora Matoviča regionPRESS na Študentskej ulici v Trnave. Foto: SITA/Pavol Machovič

BRATISLAVA 13. augusta (WEBNOVINY) – Národná kriminálna agentúra vedie proti trnavskému regionPRESSu trestné stíhanie. Razia, ktorú v stredu urobila Národná kriminálna agentúra (NAKA) vo firme rodiny Igora Matoviča (OĽaNO), nesúvisela s kauzou nahrávky rozhovoru medzi Igorom Matovičom a vtedajším kandidátom na prezidenta, dnes šéfom strany Sieť, Radoslavom Procházkom. Túto informáciu priniesla televízia TA3.

NAKA zaistila server regionPRESSu pre vedené trestné stíhanie. Vyšetrovateľ firmu obvinil v júni zo skrátenia dane a poistného. „RegionPRESS podľa Národnej kriminálnej agentúry poskytol od roku 2011 do roku 2014 reklamné služby rôznym, najmä politickým subjektom. Firma si vraj do účtovníctva zaúčtovala také faktúry a platby, ktorých skutočnú výšku napokon znížili fiktívnou zľavou až do výšky 90 percent,“ tvrdí televízia. NAKA začala trestné stíhanie pre trestný čin skrátenia dane a poisteného na základe anonymného oznámenia začiatkom júna.

Policajný vyšetrovateľ ešte v stredu večer vrátil server firme manželky lídra OĽaNO Igora Matoviča regionPRESS, ktorej ho v stredu zobral.

„Verejný tlak zabral, lebo policajný vyšetrovateľ v stredu večer doniesol osobne server. Žiaľ nedoniesol ďalšie dva hard disky, na ktorých sú podklady na výpočet miezd zamestnancov, takže ľudia nebudú mať načas výplaty. Tie prisľúbil, že donesie do piatku,“ povedal vo štvrtok novinárom Matovič, podľa ktorého z týchto hard diskov si mala polícia skopírovať účtovníctvo, čo môže trvať tak 15 minút. Vyšetrovateľ však tvrdil, že mu to bude trvať tri dni.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Igor Matovič
Firmy a inštitúcie NAKA Národná kriminálna agentúraRegionPRESS