Obrazom: Pri Palárikove zúrili požiare, vlaky mali meškanie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Požiare v okolí železničnej trate pri Palárikove
Zhorenisko medzi obcami Jatov, Tvrdošovce a Palárikovo, kde pri železničnej trati Šurany - Palárikovo vypukol požiar porastu. Požiare pri Palárikove pravdepodobne spôsobila technická porucha vlaku, ktorý úsekom prechádzal a brzdil. Palárikovo, 13. august 2015. Foto: SITA/Martin Havran

BRATISLAVA 13. augusta (WEBNOVINY) – Požiare pri Palárikove pravdepodobne spôsobila technická porucha vlaku, ktorý úsekom prechádzal. Ako agentúra SITA informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková, trať na úseku Šurany – Palárikovo zastavili o 13:30 a obnovili krátko po 18:00. Rovnaký vlak pravdepodobne spôsobil požiar aj pri železničnej stanici Tvrdošovce. Tam sa vyskytli štyri lokálne požiare.

Pre zásah hasičov zastavili železničnú dopravu a vypli trakčné vedenie. Výluka trvala do 15:04. Požiar sa vyskytol aj na trati Tvrdošovce – Palárikovo. Tam sa dopravu podarilo obnoviť o 17:00. Jazda vlakov v daných lokalitách bola nariadená 30-kilometrovou rýchlosťou, aby nedošlo k opätovnému rozdúchaniu ohnísk požiarov. Pri požiaroch sa nikto nezranil, škody vyčíslia dodatočne.

Obrazom: Požiare v okolí železničnej trate

Ďalšie požiare boli aj v okolí Malaciek

Hasiči z Malaciek zasahovali pri dvoch požiaroch lesa. Prvý zasiahol borovicový les medzi Studienkou a Bílkovými Humencami na ploche zhruba jedného hektára. Tam zasahovali hasiči z Malaciek, zo Záchrannej brigády v Malackách a dobrovoľní hasiči z Veľkých Levár.

Druhý požiar vypukol v borovicovom lese pri Brnenskej ulici v Malackách. Pri druhom požiari zasahovali hasiči z Malaciek a dobrovoľní hasiči z obce Gajary a Malé Leváre. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Požiare v okolí železničnej trate pri Palárikove
Foto: SITA/Martin Havran
Požiare v okolí železničnej trate pri Palárikove
Foto: SITA/Martin Havran

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať