Horúčavy vystriedal dážď, pre tieto okresy platia výstrahy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dážď
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 18. augusta (WEBNOVINY) – Po extrémnych horúčavách zasiahnu Slovensko výdatné zrážky, ktoré by mali na viacerých miestach zmierniť výrazné sucho. Informuje o tom na svojej stránke Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal aj výstrahy prvého a druhého stupňa pred dažďom.

V utorok a stredu do 15:00 platí prvý stupeň výstrahy pre okresy Malacky, Pezinok, Brezno, Revúca, Rimavská Sobota, Považská Bystrica, Púchov, Šaľa, Galanta, Bytča, Kysucké Nové Mesto, Martin a Žilina, kde sa ojedinele očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok 25 – 40 mm.

Druhý stupeň výstrahy vydal SHMÚ pre okresy Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Detva, Krupina, Lučenec Poltár, Veľký Krtíš, Zvolen, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Bánovce nad Bebravou, Ilava, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Prievidza, Trenčín, Levice, Nitra, Nové Zámky, Topoľčany, Zlaté Moravce, Hlohovec, Piešťany, Senica, Skalica, Trnava a Turčianske Teplice. Meteorológovia tu ojedinele predpovedajú výskyt intenzívneho dažďa s úhrnom zrážok 40 – 60 mm.

V utorok sa teplota na Slovensku vyšplhá na 18 až 24, v stredu dosiahne 17 až 23 stupňov Celzia.

SHMÚ
Foto: shmu.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav