Fico: Príliv utečencov je hrozba pre európsky spôsob života

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Oslavy 71. výročia Slovenského národného povstania
Premiér SR Robert Fico počas príhovoru v rámci centrálnych osláv 71. výročia Slovenského národného povstania. Banská Bystrica, 29. august 2015. Foto: SITA/Alena Hroncová

BANSKÁ BYSTRICA 29. augusta (WEBNOVINY) – Premiér Robert Fico označil Slovenské národné povstanie (SNP) za chrbtovú kosť nášho národa a za perlu, ktorou by sa určite chceli pýšiť aj príslušníci iných národov.

Väčšiu časť svojho prejavu na centrálnych oslavách 71. výročia vypuknutia SNP však venoval utečeneckej kríze a kritike európskej politiky v tejto veci.

Obrazom: Oslavy 71. výročia Slovenského národného povstania

Príliv utečencov označil za hrozbu pre európsky spôsob života, tradície a hodnoty. „Netvárme sa, že nevidíme strach ľudí, lebo nás v to nútia médiá a mimovládne organizácie. Ale my cítime, že ľudia sa boja – a nielen na Slovensku, boja sa v celej Európe. Netvárme sa, že nevidíme príčiny tohto javu a netvárme sa ani, že sme schopní tento problém vyriešiť tak, že všetkých prichýlime s otvorenou náručou. Bez ohľadu na to, či sú to ekonomickí špekulanti alebo ľudia, ktorí reálne potrebujú ochranu,“ uviedol Fico.

Vyhlásil, že Slovensko povinné kvóty migrantov odmietne aj v budúcnosti. „Krajina musí mať právo vybrať si človeka, o ktorého sa vie reálne postarať. Veď my nie sme schopní integrovať vlastných rómskych spoluobčanov, ktorých máme státisíce. Ako môžeme integrovať ľudí, ktorí sú niekde úplne inde tradíciami, náboženstvom, spôsobom života,“ dodal Fico.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Robert Fico