Od začiatku školského roka sa mení doprava v Košiciach

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V Košiciach jazdia nové električky za desiatky miliónov eur
Nová električka Dopravného podniku mesta Košice, a.s. (DPMK) pred úvodnou jazdou za prítomnosti zástupcov mesta, vedenia DPMK a hostí. Košice, 1. december 2014. Foto: SITA/Jozef Jarošík

KOŠICE 29. augusta (WEBNOVINY) – Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) upozorňuje cestujúcich, že od 1. septembra dôjde k zmenám v mestskej hromadnej doprave. Dôvodom je začiatok školského roka a zmena dopravnej situácie spôsobená prebiehajúcou rekonštrukciou električkových tratí a uzlov.

Ako informovala hovorkyňa košického dopravného podniku Michaela Karaffová, linka číslo 17 bude rozdelená na dve. Vetva 17A bude premávať na trase Staničné námestie – Luník VIII a späť. Zriaďuje sa nová vetva 17B, ktorá bude premávať z Námestia osloboditeľov cez Palackého – Priemyselnú až na Furču s konečnou zastávkou Lingov.

Dochádza k zmene trasy linky 30, z ktorej sa zároveň stane okružná linka so začiatkom Pri hati a pôjde na Staničné námestie – Námestie osloboditeľov – Ryba – Jakabov palác – Železničná nemocnica a končiť bude Pri hati. Linka 52 je presmerovaná z Južnej triedy na Južné nábrežie a bude premávať z košickej mestskej časti Krásna až do Šace po nove trase. Linka 13 naďalej nepremáva.

Ako uviedla Karaffová, mestská hromadná doprava začne premávať podľa cestovných poriadkov platných pre dni školského vyučovania od 2. septembra. Obnovené budú všetky školské spoje. Na linke 14 nebude možné prepravovať bicykle.

Podobnejšie informácie nájdu záujemcovia na internetovej stránke DPMK.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia