Leto je zrejme preč, na hrebeňoch Tatier môže snežiť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dazd
ilustračné foto Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 4. septembra (WEBNOVINY) – Slováci sa môžu cez víkend rozlúčiť so slnečnými dňami a mali by si podľaSlovenského hydrometeorologického ústavu pripraviť dáždniky. Nad Rakúskom, Slovenskom a Poľskom sa nachádza v piatok zvlnené frontálne rozhranie.

V piatok očakávajte veľkú oblačnosť, miestami prehánky alebo dážď, ojedinele hrozia aj búrky. Od západu sa však postupne bude zmenšovať oblačnosť a začnú ubúdať zrážky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 23 až 29, na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši dosiahne 17 až 23 stupňov Celzia.

Teplota na horách vo výške 1500 metrov dosiahne okolo 12 stupňov Celzia. V noci teplota klesne na 16 až 10 stupňov Celzia, v dolinách a kotlinách na severe miestami okolo 8 stupňov Celzia. Zafúka juhozápadný až južný, na západe a postupne aj na ostatnom území západný až severozápadný vietor rýchlosťou 10 až 25 kilometrov za hodinu. Dopoludnia bude na hrebeňoch hôr fúkať silný až prudký vietor.

Počasie piatok
Foto: Shmu.sk

V nevýraznom tlakovom poli sa bude v sobotu udržiavať v našej oblasti zvlnené frontálne rozhranie. Deň bude oblačný až zamračený, miestami čakajte dážď alebo prehánky. Denná teplota dosiahne 19 až 24 stupňov Celzia, na severozápade okolo 17 stupňov Celzia. V noci bude teplomer ukazovať 16 až 10 stupňov Celzia, na severe miestami okolo 8 stupňov Celzia. Fúkať bude severný vietor, spočiatku na východe južný, rýchlosťou 5 až 20 kilometrov za hodinu.

Počasie sobota
Foto: Shmu.sk

Medzi tlakovou nížou nad Baltom a tlakovou výšou nad Britskými ostrovmi k nám začne v nedeľu prúdiť od severozápadu chladný vzduch. V nedeľu čakajte premenlivú oblačnosť s prehánkami, na hrebeňoch Tatier snehovými. Denná teplota vystúpi na 17 až 22 stupňov Celzia, na severe miestami okolo 15 stupňov Celzia. Počas dňa bude fúkať prevažne severozápadný vietor rýchlosťou 10 až 25 kilometrov za hodinu.

Počasie nedeľa
Foto: Shmu.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav