Obama poslal Kiskovi telegram, blahoželal mu k vzácnemu dňu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Barack Obama
Americký prezident Barack Obama. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 31. augusta (WEBNOVINY) – Prechod Slovenskej republiky k demokratickej spoločnosti zostáva neoceniteľným príkladom pre krajiny, ktoré sú ešte len na ceste k demokracii.

Uvádza sa to v telegrame, ktorý prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi poslal jeho americký kolega Barack Obama pri príležitosti Dňa Ústavy SR. Ten Slovensko oslavuje 1. septembra. Agentúru SITA o tom informoval Martin Lipták z tlačového odboru Kancelárie prezidenta.

„Naša vzájomná oddanosť transatlantickej rodine posilňuje naše partnerstvo pri budovaní jednotnej, slobodnej a mierovej Európy,“ píše sa v telegrame.

Ako ďalej americký prezident uviedol, teší sa na ďalšie prehlbovanie spolupráce, so Slovenskom ako aj s celým regiónom pri presadzovaní ľudských práv a zásad právneho štátu, čo sú dva rozhodujúce piliere každého skutočne otvoreného a slobodného národa.

Vo chvíľach, keď oslavujeme „vynikajúce priateľstvo a partnerstvo medzi Spojenými štátmi americkými a Slovenskou republikou, prijmite, prosím, moje srdečné blahoželania k tejto radostnej udalosti,“ napísal Obama v telegrame.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaBarack Obama