Kotleba skončil na polícii, predvolali ho pre čierne vlajky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Marian Kotleba
Na protest prišiel aj banskobystrický župan Marian Kotleba. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA/ TRNAVA 1. septembra (WEBNOVINY) – Líder Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽS NS) Marián Kotleba sa nemohol zúčastniť na utorkovom mítingu, ktoré jeho strana organizovala v Trnave. Prekazilo mu to predvolanie od polície, ktoré podľa Marcela Urbana z ĽS NS dostal v utorok ráno o 8:00.

Polícia chcela, aby podal vysvetlenie k čiernym vlajkám, ktoré sa objavili v deň výročia Slovenského národného povstania, v sobotu 29. augusta na úrade Banskobystrického samosprávneho kraja. Ako na utorkovom protestnom zhromaždení v Trnave povedal Marcel Urban z Ľudovej strany Naše Slovensko, líder ich strany sa dostavil na výsluch o 14:00, podal vysvetlenie a odišiel.

Obrazom: Kotlebovci protestovali proti príchodu migrantov

To, že Kotleba bol v utorok na polícii potvrdila agentúre SITA aj banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, s tým, že podrobnejšie informácie polícia poskytne v stredu 2. augusta. Podľa Marcela Urbana sa Marián Kotleba snaží pripojiť k protestu proti príchodu imigrantov na Slovensko, ktorý sa začal v Trnave odkiaľ sa presúvajú jeho účastníci do Gabčíkova. Snahu Kotlebu pripojiť sa však podľa Urbana údajne komplikujú časté policajné kontroly po ceste.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Marian Kotleba
Firmy a inštitúcie BBSK Banskobystrický samosprávny kraj (VÚC)