Žiaci si počas školského roka oddýchnu od školy 24 dní

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ziaci, skola
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 2. septembra (WEBNOVINY) – Žiaci základných a stredných škôl budú mať počas školského roka 2015/2016 s výnimkou víkendov a veľkých letných prázdnin dohromady 24 dní prázdnin. Najbližšie prázdniny na školákov čakajú koncom októbra, keď si od školy oddýchnu dva dni – 29. a 30. októbra. Termíny prázdnin zverejnilo ministerstvo školstva v pedagogicko-organizačných pokynoch na školský rok 2015/2016.

Obrazom: Otvorenie nového školského roka na ZŠ Grundschule v Kežmarku

Po jesenných októbrových prázdninách nasledujú približne dvojtýždňové vianočné. Žiaci si budú užívať voľné dni od 23. decembra do 7. januára. V prvý februárový deň majú deti deň voľna po tom, čo si preberú polročné vysvedčenia. Jarné prázdniny odštartujú vo februári v Košickom a Prešovskom kraji. Tam si žiaci od školy oddýchnu od 15. do 19. februára. Ďalší týždeň ostanú doma školáci z Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja, a to od 22. do 26. februára.

Napokon sa jarných prázdnin dočkajú aj deti z Banskobystrického, Žilinského a Trenčianskeho kraja, ktoré budú mať voľno od 29. februára do 4. marca. Poslednými prázdninami pred dvojmesačným letným voľnom sú veľkonočné prázdniny. Tie budú od 24. marca do 29. marca. V školskom roku 2015/2016 bude tak spolu 191 vyučovacích dní.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie MŠVVaŠ Ministerstvo školstva vedy výskumu a športu SR