Fico sa zíde s premiérmi Česka a Rakúska, preberú migráciu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Na Slovensku sú svetoví lídri, prišli na V4 a GLOBSEC
Sprava: Premiér SR Robert Fico a premiér ČR Bohuslav Sobotka sa vítajú počas príchodu na summit premiérov V4 a prezidenta Francúzska na Bratislavskom hrade. Bratislava, 19. jún 2015. Foto: SITA/Martin Medňanský

PRAHA/BRATISLAVA 2. septembra (WEBNOVINY) – V Bratislave budú v pondelok 7. septembra o napätej situácii v súvislosti s pokračujúcou migračnou krízou hovoriť slovenský premiér Robert Fico, český Bohuslav Sobotka a rakúsky Werner Faymann. Informuje o tom oficiálna stránka českého úradu vlády.

Budú hľadať riešenie súčasnej situácie

Schôdzka sa uskutoční po historicky prvom spoločnom rokovaní českej a slovenskej tripartity. „Jej konanie sa premiéri českej a slovenskej vlády rozhodli využiť na pozvanie rakúskeho spolkového kancelára, aby osobne diskutovali o dosahoch migračnej krízy na región a namiesto odkazov cez médiá našli spoločné riešenie súčasnej napätej situácie,“ uvádza sa na stránke.

Toto rokovanie nadviaže na piatkový mimoriadny summit Vyšehradskej štvorky, ktorý do Prahy na piatok tohto týždňa zvolal Sobotka.

Slovenská a česká tripartita zasadne prvýkrát

O zasadnutí Hospodárskej a sociálnej rady SR a Rady hospodárskej a sociálnej dohody ČR informuje český úrad vlády na svojej internetovej stránke. Témami spoločného rokovania majú byť okrem iného minimálna mzda, podpora zamestnávania osôb so zdravotným postihnutím, agentúrne zamestnávanie či skúsenosti so zavedením registračných pokladníc.

Diskutovať sa bude tiež o témach predsedníctva Slovenska v Rade Európskej únie a Česka vo Vyšehradskej skupine, a to najmä v sociálnej oblasti a podpore podnikania a hospodárskeho rastu.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Bohuslav SobotkaRobert FicoWerner Faymann