Spoznajte silu a krásu Karpát

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Spoznajte krásu Karpát
Foto: Ivan Kochan

BRATISLAVA 4. septembra (WBN/PR) – Kedysi dávno v týchto končinách neboli žiadne hory, len nekonečná rovinatá pláň s úrodnými poliami. Vlastnil ju obor Sylun, pre ktorého pracovalo mnoho ľudí. Medzi roľníkmi, ktorí od svitu do mrku dreli na nekončených poliach pracoval pre obra aj mládenec Carp Dniprovsky. Už dlhší čas rozmýšľal, že pôjde pozrieť domov svoju milú. „Nikam nepôjdeš! Si mojím nevoľníkom a ja ťa nepustím! Len ak by sme spolu bojovali a ty by si náhodou vyhral!” – zvolal obor. Carp mu odpovedal: „Nedbám.“

Keď sa ráno zobudil, nevedel, čo si má o tom myslieť. Napriek tomu sa sebavedome postavil proti obrovi, zobral obrovský kusisko ílovitej hliny a z celej sily ho šmaril do obrovej hrude. A čuduj sa svete! Prekvapený obor len zaklipkal očami a aký bol dlhý, taký sa aj vystrel na zem pred Carpa.

Mládenec nelenil a s ostatnými roľníkmi ho vsotili do jaskyne, ktorá sa náhle pred nimi zatvorila. Sylun sa nedokázal zmieriť s porážkou, ktorú navyše utrpel od obyčajného človeka a snažil sa všemožne dostať z jaskyne von. Nadúval sa, triasol, kopal, ale podzemné väzenie bolo mocné aj na neho.

Pri tom trasení a kopaní sa rovinatá zem vlnila, až sa premenila na kopce, ktoré sú tam dodnes a ľudia ich pomenovali po statočnom mládencovi – KARPATY. Sylun zostal pod zemou a niekedy ešte zúri. Prešli roky, zostarol, stratil silu, a tak už nevytvára nové kopce. Z rôznych podzemných otvorov jaskýň však občas počuť jeho dunivý hlas. Hlas zlostného, starého a uväzneného obra, ktorý vytvoril toto pohorie.

(Peter Urban, vydavateľstvo Matice Slovenskej)

Slovensko je nádherná krajina plná hôr – vysokých, nízkych, malých, veľkých, ale u väčšiny prevláda názor, že táto krása je naakumulovaná iba vo Vysokých alebo Nízkych Tatrách. Tatry sú krásne, ale nemusíme vždy cestovať takú veľkú diaľku, niekedy sú tie najkrajšie veci a miesta priamo pod nosom. A presne preto vznikol tento projekt – KARPATSKÝ PRÍBEH.

Naše srdcia stále sú a budú spojené s prírodou a s pobytom v nej. Milujeme hory, milujeme vôňu lesa, studené potoky a božskú dokonalosť pretavenú do fauny a flóry. Preto aj produkty – eventy, ktoré ponúkame majú v sebe vždy tieto prvky, alebo aspoň odkaz na ne.

OBRAZOM: Spoznajte silu a krásu Karpát

Chceme vám porozprávať príbeh o MALOM VEĽKOM POHORÍ, ktoré chráni Bratislavu z jej severnej strany. O pohorí, ktoré je plné nádherných zákutí, výhľadov, prekvapení, chránených úkazov, dobrého jedla, milých ľudí a historických perličiek.

Vydajte sa spolu s nami na túto cestu a spoznajte príbeh Karpát. A aby ste pri tom neboli sami, zoberte aj svojich kolegov, známych, rodinu….

Ponuka

Jednotlivé produkty sme rozdelili do viacerých skupín. Každá skupina je niečím špecifická a definovaná tak, aby ste si dokázali vybrať to, čo vás najviac zaujíma, alebo s čím sa viete najlepšie stotožniť. Jednotlivé prvky sa dajú, samozrejme, kombinovať, ale majú spoločného menovateľa – naším cieľom je zlepšiť vzťahy v rámci tímu, zlepšiť komunikáciu, nasimulovať také situácie, v ktorých sa prejavia osobnostné črty každého jednotlivca, ale hlavne zažiť a spoznať Karpaty a ich krásy na vlastnej koži.

1. Turistika s prvkami geocachingu – spoznaj krásu Karpát

2. Karpatská história – cestovanie v čase

3. Gurmánsky zážitok – karpatské špeciality v lone prírody

4. Prežitie – siahni až na dno svojich možností

5. Firemný triatlon – cez Karpaty po vode aj po suchu

6. Firemná vínna cesta – príbeh karpatských vín

7. Zima v Karpatoch – príroda spí, my žijeme

8. Ty a Karpaty – opýtaj sa nás, čo môžeš pre Karpaty urobiť ty

9. Klasický teambuilding – tematický event kdekoľvek (Na skle maľované)

Viac informácií nájdete na stránke www.karpatskypribeh.sk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať