V kamióne v Topoľčanoch našli colníci falošné palety

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Colníci
Netradičné fejky zaistili colníci v Topoľčanoch. Pri kontrole kamióna našli falzifikáty drevených paliet "EPAL". Český dovozca tovar doviezol z Ukrajiny a určené boli na slovenský trh. Foto: SITA/Colný úrad Nitra

BRATISLAVA/NITRA 4. septembra (WEBNOVINY) – Netradičné fejky zaistili colníci v Topoľčanoch. Pri kontrole kamióna našli falzifikáty drevených paliet „EPAL“.

Český dovozca tovar doviezol z Ukrajiny a určené boli na slovenský trh. Ako agentúru SITA informoval hovorca Colného úradu Nitra Stanislav Pacher, 842 falošných europaliet zničia pod dohľadom nitrianskych colníkov. Ako upozornil, materiál a technológia výroby pri takýchto falzifikátoch nespĺňa presne stanovené parametre a nie je tak možné garantovať nosnosť a bezpečnosť.

Na Slovensku už takéto falošné palety v minulosti zadržali, vtedy to bolo viac ako 4-tisíc kusov. Českí colníci zaistili dokonca priamo vo výrobni paliet 2369 falzifikátov a časti zariadenia, na ktorom sa palety upravovali a neoprávnene označovali ochrannou známkou.

Palety
Foto: SITA/Colný úrad Nitra

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať