MHD v Bratislave bude cez víkend premávať s obmedzeniami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Mhd Autobus
Foto: SITA/Richard Nemec

BRATISLAVA 4. septembra (WEBNOVINY) – Stavebné práce na Námestí Franza Liszta i športové podujatie Triatlon pre všetkých obmedzia cez víkend mestskú hromadnú dopravu v Bratislave.

Počas celého víkendu 5. a 6. septembra nebudú na Hlavnú stanicu Bratislava premávať trolejbusy č. 201. Smerom z Dolných honov budú trolejbusy premávať od zastávky Karpatská cez Pražskú, Prokopa Veľkého, Hroboňovu k náhradnej konečnej zastávke Lovinského.

Cez víkend skomplikuje dopravu uzávierka Námestia Franza Liszta

Dopravný podnik Bratislava odporúča cestujúcim na hlavnú stanicu využiť zastávku Karpatská, z ktorej idú k stanici linky č. 61, 74 a 210. Vystúpiť tiež možno na zastávke SAV na Šancovej, z ktorej sa možno na stanicu dostať pešo. Počas víkendovej výluky nebude premávať trolejbusová linka č. 64. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Úplná uzávierka Námestia Franza Liszta skomplikuje cez víkend dopravu na hlavnú stanicu aj vodičom osobnej dopravy. Od dnes do nedele nebude možné odbočiť zo Šancovej ulice v smere od Račianskeho mýta na železničnú stanicu. Uzavretý bude v tieto dni jazdný pruh pred železničnou stanicou, kde vystupujú a nastupujú cestujúci. Dôvodom je oprava povrchu cesty, informuje o tom na svojej internetovej stránke hlavné mesto.

Obmedzenia budú v sobotu platiť aj v bratislavskom Ružinove. Pre športové podujatie Triatlon pre všetkých bude 5. septembra približne od 06:00 do 19:00 uzavretá Ružinovská ulica. Autobusy linky č. 50 budú premávať v smere k OD Slimák od zastávky Trhovisko na Miletičovej ulici k zastávke Bratislavská župa cez Trenčiansku, Bajkalskú a Drieňovú ulicu.

V smere k Auparku budú autobusy premávať medzi zastávkami Haburská a Slovanet cez Drieňovú a Bajkalskú. Na presmerovanej trase linka obslúži v oboch smeroch zastávky Solivarská a Bratislavská župa. Počas sobotňajšieho triatlonu nebudú obsluhované zastávky na Ružinovskej radiále v oboch smeroch, autobusy nebudú zastavovať ani na zastávke Maximiliána Hella na Tomašikovej ulici.

Od Mliekarenskej budú autobusy premávať po stálej trase

Dopravný podnik Bratislava odporúča cestujúcim z Ružinovskej ulice prejsť pešo na autobus č. 50 na Drieňovú ulicu. Autobusy linky č. 66 v smere Trhovisko budú premávať medzi zastávkami Krásna a Mliekarenská cez Mierovú, Hraničnú, Prievozskú a Bajkalskú. Od zastávky Mliekarenská na Trenčianskej ulici už pôjdu autobusy po svojej stálej trase. V smere Domkárska pôjdu autobusy č. 66 medzi zastávkami Slovanet a Mierová cez Bajkalskú, Prievozskú, Gagarinovu a Kaštieľsku.

Zastavia na zastávkach Prievozská a Hraničná – OC Retro. Nebudú obsluhovať obojsmerné zastávky Drieňová, Bratislavská župa, Solivarská, Maximiliána Hella, OD Ružinov, Nevädzová – OC Retro a zastávka Mierová v smere k Trhovisku. Obmedzenie sa dotkne aj linky č. 96, ktorá bude obojsmerne premávať medzi zastávkami Prístavný most a Haburská cez Bajkalskú a Drieňovú ulicu.

Na presmerovanej trase zastaví na Mliekarenskej a Solivarskej. Autobus nebude zastavovať na zastávkach Prievozská, Hraničná – OC Retro, Nevädzová – OC Retro, DK Ružinov a Maximiliána Hella. Autobusy linky č. 67 a 87 budú mať v sobotu dočasný výstup a nástup na priebežnej zastávke Astronomická na Astronomickej ulici.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia