Žilinskí poslanci za stranu Sieť chcú žalovať vedenie mesta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zilina choma
Primátor mesta Žilina Igor Choma sa chystá opäť kandidovať. Foto: SITA/Milo Fabian

ŽILINA 4. septembra (WEBNOVINY) – Neúspešná výmena pozemkov v areáli žilinskej mestskej plavárne ešte viac rozhádala vedenie radnice a opozičných poslancov.

Primátor sa neospravedlnil

Žilinskí poslanci za stranu Sieť a poslanecký klub nezávislých chcú na primátora, viceprimátora a hovorcu mesta podať trestné oznámenie za ohováranie. Konkrétne, že o nich povedal, že sú skorumpovaní.

„Primátor neprišiel s ospravedlnením a nedal na stôl ani relevantné dôkazy, že by tie slová, ktoré na margo poslancov povedal, boli pravdivé. Budeme preto musieť konať v zmysle zákona a podať trestné oznámenie na primátora Igora Chomu, na prvého viceprimátora Patrika Gromu ako aj na hovorcu mesta Pavla Čorbu. Lebo všetci títo páni označili vo svojich výstupoch poslancov za skorumpovaných,“ povedal predseda žilinského poslaneckého klubu Sieť Martin Kapitulík.

Primátor Choma tvrdí, že nič také nepovedal. „Pán Kapitulík mi vkladá do úst slová, ktoré som nikdy nepovedal a nikdy nenapísal. Nikdy som nikoho neobvinil z nejakej korupcie a stojím si za tým,“ reagoval žilinský primátor Choma.

Primátor nehľadá cesty ako to spraviť

Poslanci za stranu Sieť iniciovali výmenu pozemkov medzi mestom a súkromníkom, ktorý chcel v areáli žilinskej plavárne umiestniť nafukovaciu športovú halu. Podľa Kapitulíka išlo o dobrý projekt. „Primátor namiesto hľadania ciest, ako tento projekt v Žiline urobiť a podporiť tak žilinský šport, doteraz hľadá cesty, ako to nespraviť a ako projekt zablokovať. Primátora zjavne mrzí, že nemá v zastupiteľstve dvadsať poslancov, ktorí mu dvíhajú ruky tak, ako povie,“ povedal žilinský líder Siete.

Opozičným poslancom sa koncom júna podarilo výmenu pozemkov a teda aj umiestenie nafukovacej športovej haly pri plavárni presadiť v mestskom zastupiteľstve, no primátor Choma odmietol uznesenie podpísať. A opozičným poslancom sa nepodarilo jeho veto prelomiť ani na mimoriadnom zasadnutí koncom augusta.

„Hlasovanie mimoriadneho mestského zastupiteľstva, ktorým sa neschválila zámena pozemkov, bolo korektné a dobré. Chceme novú nafukovaciu halu, ale nie na mieste plavárne, ale v extrémparku na Vodnom diele Žilina, kde je veľmi vhodný priestor na tieto veci,“ povedal žilinský primátor.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Igor Choma