KDH plánuje na kampaň použiť milión eur, zoberie si aj úver

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Centrála KDH tlieskala
Predčasné parlamentné voľby 2012 - Predseda KDH Ján Figeľ počas volebnej noci. Bratislava, 11. marec 2012. Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 6. septembra (WEBNOVINY) – KDH plánuje investovať do predvolebnej kampane milión eur. Ako povedala v nedeľu pre agentúru SITA hovorkyňa hnutia Nataša Žembová, hnutie získava peniaze najmä z členských príspevkov, z darov občanov a vo forme príspevku zo štátneho rozpočtu SR za mandáty a hlasy získané v parlamentných voľbách. Na predvolebnú kampaň si plánuje zobrať aj úver. Parlamentné voľby by sa mali konať posledný februárový, alebo prvý marcový týždeň.

KDH má od tohto týždňa vytvorený v banke transparentný účet. „Teraz môže každý, kto má záujem, sledovať finančné transakcie hnutia. Vzhľadom na finančný obnos, ktorý má strana na účte, je jasné, že nezískava peniaze od oligarchov a zbohatlíkov. Z tohto účtu bude financovaná aj predvolebná kampaň,“ povedala. Momentálne má KDH na transparentnom účte 89,77 eur. Prvý vklad vo výške sto eur bol urobený na účet 2. septembra.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie KDH Kresťanskodemokratické hnutie