Pozor na túto nebezpečnú kozmetiku, môže byť aj na Slovensku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nebezpečné kozmetické prípravky
Pre človeka môže byť nebezpečné použitie súpravy troch výrobkov na vyrovnávanie vlasov s názvom Brazilian Keratin – Straightening Treatment a Post-Treatment Conditioner značky Encanto do Brasil. Foto: SITA/ÚVZ SR

BRATISLAVA 7. septembra (WEBNOVINY) – Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje ľudí pred niektorými nebezpečnými kozmetickými výrobkami. Ide o súpravu troch výrobkov na vyrovnávanie vlasov a maskaru na mihalnice.

Obrazom: Nebezpečné kozmetické výrobky

Výrobky do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky RAPEX nahlásili kontrolné orgány v Nemecku a Rumunsku. „Je možné, že výrobky sa vyskytujú aj na Slovensku,“ upozornil hlavný hygienik SR Ivan Rovný v tlačovej správe.

Nebezpečná môže byť súprava troch výrobkov na vyrovnávanie vlasov s názvom Brazilian Keratin – Straightening Treatment a Post-Treatment Conditioner značky Encanto do Brasil.

Výrobky sú v bielej plastovej fľaši so zeleným popisom. Pre vysoký obsah voľného formaldehydu sú výrobky nebezpečné pre zdravie ľudí. Obsah vo výrobkoch je v rozpore s nariadením Európskeho parlamentu a Rady o kozmetických výrobkoch.

Hygienici varujú aj pred maskarou na mihalnice s názvom Mascara Rich Black od značky Ruby Rose. Výrobok v čiernej plastovej tube zabalený do čiernej škatuľky obsahuje v zozname zložiek látku isobutylparaben, čo je tiež v rozpore s nariadením Európskeho parlamentu a Rady o kozmetických výrobkoch.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivan Rovný
Firmy a inštitúcie ÚVZ Úrad verejného zdravotníctva SR