Tatry a Liptov majú dôvod na radosť, leto bolo plné turistov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V Tatrách otvorili letnú sezónu
Zľava: Maskot "Poseidón" , biatlonista Pavol Hurajt, starosta obce Štrba Michal Sýkora, marketingový riaditeľ pre kampane a Vysoké Tatry Juraj Chovaňák a výkonná riaditeľka OOCR Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská počas 8. odomykania vôd jazera Štrbské pleso. Štrbské Pleso, 12. jún 2015. Foto: SITA/Radoslav Maťaš

POPRAD/DEMÄNOVSKÁ DOLINA 12. septembra (WEBNOVINY) – Letná sezóna v Tatrách a na Liptove tento rok príjemne prekvapila.

„Slnečné počasie s tropickými teplotami prilákalo do hôr a k bazénom viac návštevníkov v druhej polovici školských prázdnin. Od 13. júna do 31. augusta stúpla návštevnosť liptovského Aquaparku Tatralandia medziročne o 10,7 percenta, na Chopok zavítalo o 30 percent viac návštevníkov ako v rovnakom období minulého roka a schladiť sa pred horúčavami prišlo do Vysokých Tatier o 16,8 percenta viac dovolenkárov,“ informovala hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts (TMR) Zuzana Fabianová.

Turistov prilákali podujatia pre rodiny

Po minuloročnom nepriaznivom, upršanom lete sa návštevnosť tatranských stredísk podľa miestnych poskytovateľov služieb dostáva opäť do normálu. Dovolenkári si v Tatrách a na Liptove užili spolu 26 podujatí pre rodiny s deťmi, ale zamerané aj na poľských klientov.

Pozitívne výsledky v návštevnosti sa podľa Fabianovej prejavili na tradičných a osvedčených podujatiach počas leta, akými boli Medvedie dni na Hrebienku, Tropická party v Tatralandii či Dračia noc na Chopku.

Obrazom: Hrebienok cez leto oživili medvede

Krásy slovenských hôr si užívali aj Slováci

Spokojnosť s letnou sezónou vyjadrili aj tatranskí hotelieri. Podľa Fabianovej celková obsadenosť hotelov TMR stúpla o sedem percent oproti minulému roku. Vyššej obsadenosti sa tešili vysokotatranské grandhotely a na Liptove zaznamenali nárast obsadenosti oproti minulému roku o 8,5 percenta. Zvýšil sa tiež počet návštevníkov zo Slovenska, Českej republiky, Poľska, Nemecka a Rakúska.

Návštevníci Tatier a Liptova si môžu po skončení letnej sezóny vychutnávať ešte babie leto. Tatranci upozorňujú, že práve toto obdobie prináša na horách stabilné počasie, vhodné napríklad na turistiku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia