Utečenci podľa Kaliňáka nie sú ryža, ktorú treba prerozdeliť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Utečenci
Foto: SITA/ AP

BRATISLAVA 10. septembra (WEBNOVINY) – Utečenci nie sú zrnká piesku, ryža alebo nejaká komodita, ktorú musíme prerozdeliť. Sú to živí ľudia s väzbami na príbuzných, náboženstvo, kultúru. Vyhlásil v stredu minister vnútra Robert Kaliňák, ktorý vyzval na hľadanie kompromisného riešenia v otázke utečeneckej krízy. Hľadáme riešenie, čo má hlavu a pätu.

Kompromisom by mohlo byť podľa Kaliňáka riešenie, aké Slovensko dohodlo s Rakúskom – dočasné umiestnenie azylantov v inom štáte, aby sa uľahčilo štátu, kde žiadajú o azyl. Migranti by v konečnom dôsledku zostali v štáte, kde o azyl požiadali. „Na konci dňa s kvótami budú najviac nespokojní utečenci a predsa o nich ide,“ myslí si Kaliňák.

Malo by Slovensko prijať utečencov a pomôcť im?

Podľa slovenského ministra vnútra to, čo sa stalo v Maďarsku a Rakúsku posledný týždeň, spálilo posledné nádeje, že by kvóty mohli fungovať. Po vyhlásení západných politikov sa zdvihlo 4000 ľudí, porušili všetky pravidlá krajiny, v ktorej boli, presunuli sa do Rakúska a malá časť z nich požiadala o azyl v Rakúsku.

Systém kvót by bol jasný, nesmeli by si vybrať krajiny, kde by šli, pripomenul. Kaliňák nepočul jediný argument, čo by podporil kvóty. Je to nejaká mantra a tvrdohlavo o nej odmietajú diskutovať, dodal.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Robert Kaliňák
Firmy a inštitúcie MV Ministerstvo vnútra SR