Americký konvoj mieri na Slovensko, polícia chystá opatrenia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Americkí vojaci sa vracajú z Pobaltia do Bavorska
Konvoj americkej armády sa po svojej ceste východnou Európou zastavuje a vojaci sa stretávajú s miestnym obyvateľstvom. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 14. septembra (WebNoviny.sk) – Na Slovensko prídu v pondelok popoludní americkí vojaci z 2. jazdeckého pluku, bratislavská polícia preto pripravuje v súvislosti s ich presunom potrebné opatrenia. Ako ďalej agentúru SITA informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, účelom opatrení je zabezpečenie ochrany života, zdravia, majetku občanov, ale aj verejného poriadku.

Obrazom: Konvoj americkej armády na ceste východnou Európou

Americký armádny konvoj vstúpi na naše územie cez hraničný priechod Brodské-Břeclav. Spolu príde do 640 vojakov a 150 kusov kolesovej techniky. Presúvať by sa mali väčšinou po diaľnici. Informoval o tom zástupca náčelníka generálneho štábu Pavel Macko. Americkí vojaci, ktorí sa z Nemecka presúvajú na cvičenie do Maďarska, na Slovensku aj prespia.

Časť by mala byť na letisku v Kuchyni a časť vo výcvikovom priestore Turecký vrch. Podľa plánov by mali najneskôr do 17. septembra Slovensko opustiť. Všetko sú to plány, situácia sa môže ešte zmeniť, dodal Macko.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pavel Macko