Opitá vodička spôsobila nehodu, mala viac ako tri promile

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nehoda
Opitá Michaela neprispôsobila rýchlosť a v protismere sa zrazila s o dva roky starším vodičom Mitsubishi Outlander. Foto: SITA/KR PZ Trenčín

BRATISLAVA/TRENČÍN 14. septembra (WebNoviny.sk) – Vodička s viac ako tromi promile spôsobila v sobotu v noci nehodu v Bánovciach nad Bebravou. Dvadsaťsedemročná Michaela na Fiate Bravo neprispôsobila rýchlosť a v protismere sa zrazila s o dva roky starším vodičom Mitsubishi Outlander.

Nikto našťastie nebol zranený. Ako agentúru SITA informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, vodičke namerali 3,19 promile a neminie ju obvinenie z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.

Opití vodiči skončili v cele

Opitý bol aj šofér, ktorého policajti zastavili na Žilinskej ulici v Trenčianskej Teplej. Šyridsaťsedemročný vodič Fabie z Novej Dubnice mal 1,73 a pri opakovanej skúške rovné dve promile. Po lekárskom vyšetrení poputoval šofér aj s obvinením do cely.

Opitého a so zákazom jazdiť chytili policajti cez víkend 30-ročného vodiča Renaultu Thalia. Šoféra si policajti všimli v bratislavskej Dúbravke po tom, ako vo vysokej rýchlosti prešiel z Nejedlého na Agátovú ulicu, pričom zabudol aj na smerovky, a na parkovisku v blízkosti ubytovne auto opäť vo vysokej rýchlosti zaparkoval.

Ako agentúru SITA informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, policajti mu pri kontrole namerali 2,04 promile. Bratislavčan má uložený 48 mesačný zákaz jazdiť. Michala obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia, skončil v cele. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročný trest.

Nehoda
Foto: SITA/KR PZ Trenčín

Havaroval aj tínedžer

Iba šestnásťročný Tamás havaroval cez víkend v Štúrove, tínedžerovi namerali 2,33 promile. Ako agentúru SITA informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, mladík bez vodičského preukazu na rovnej ceste nezvládol riadenie a narazil do stĺpa verejného osvetlenia.

V Nových Zámkoch zase v sobotu v noci havaroval 37-ročný Hurbanovčan. Na parkovisku narazil do uzamknutej závory. Vodič dychovú skúšku aj odber krvi odmietol. Policajné hliadky chytili cez víkend aj ďalších opitých šoférov. V Komárne na Cintorínskom rade kontrolovali 63-ročného vodiča, mal skoro 2,4 promile.

V nedeľu nadránom zastavili v Kolárove 20-ročného Adama z Nesvád, nafúkal 1,23 promile. O rok staršieho Lukáša zase zastavili v Novom Tekove, zistili mu 1,4 promile. Takmer dve promile mal 75-ročný vodič, ktorého v nedeľu na pravé poludnie zastavili v Šahách. Rovnako na tom bol aj 41-ročný vodič, ktorého kontrolovali v Želiezovciach. Všetkých šoférov obvinili z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať