Do parlamentu by zasadlo sedem strán, koho by ste volili vy?

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Voľby
Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 18. septembra (WebNoviny.sk) – V prípade, ak by sa parlamentné voľby konali v prvej polovici septembra, víťazom by sa stala strana Smer-SD so ziskom 37,2 % hlasov.

Vyplýva to z prieskumu, ktorý pre agentúru SITA robila v dňoch 3. až 12. septembra agentúra Polis Slovakia. Prieskum agentúra vykonávala telefonicky na vzorke 1322 respondentov starších ako 18 rokov. Respondentov sa pýtali otázku: „Ak by boli parlamentné voľby tento víkend, ktorú stranu, hnutie alebo koalíciu by ste volili?“.

Na druhom mieste by skončila strana Sieť so ziskom 11,9 %. Nasledujú Most-Híd (9 %), Kresťanskodemokratické hnutie (8,9 %), Slovenská národná strana (8 %) a koalícia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti – NOVA (7,2 %). Do parlamentu by sa dostala aj Strana maďarskej komunity so ziskom 5,3% hlasov.

Naopak, pred bránami zákonodarného zboru by skončila strana Sloboda a Solidarita so štyrmi percentami hlasov, SDKÚ-DS (2,1 %), Komunistická strana Slovenska (1,8 %), Ľudová strana Naše Slovensko (1,5%) a Strana zelených (1,5 %). Inú stranu by vo voľbách podporilo 1,6 % voličov.

Na voľbách by sa podľa prieskumu zúčastnilo 60 % respondentov, nezúčastnilo by sa ich 20 % opýtaných a ďalších 20 % ešte nebolo rozhodnutých.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať