Daniarke z kauzy Salmanovovci zastavili trestné stíhanie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Salmanov
Podnikateľov Salmanovovcov zachytilo ,v akcii' video. Foto: Youtube.com

BRATISLAVA 23. septembra (WebNoviny.sk) – Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podmienečne zastavil trestné stíhanie bývalej šéfky šamorínskych daniarov Márie Z., ktorej výpoveď poslala za mreže podnikateľov Salmanovovcov. Agentúre SITA to potvrdila hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Daniarka sa podieľala na objasnení korupcie

Mária Z. bola trestne stíhaná pre zločin prijímania úplatku. Prokurátor sa rozhodol podmienečne zastaviť jej trestné stíhanie, lebo sa významnou mierou podieľala na objasnení viacerých prípadov korupcie a zistení páchateľa, vysvetlila hovorkyňa.

Ako vysvetlila, zastavenie trestného stíhania je podmienené plnením stanovenej podmienky v priebehu 24 mesiacov. Ku konkrétnej podmienke sa vyjadrovať nechcela.

Salmanovcom mala Mária Z. pomôcť s dnaňami

Mária Z. je korunnou svedkyňou v kauze so Salmanovovcami. Jej svedectvo bolo kľúčové pre verdikt, ktorý Salmanovovcov poslal na sedem resp. šesť rokov za mreže. Ako svedkyňa vystupovala aj v ďalších kauzách spájaných s týmito podnikateľmi. Mária Z. priznala, že jej Salmanovovci sľúbili úplatok.

Stačilo pomôcť s nadmernými odpočtami DPH, zbytočne neposielať daňové kontroly a v najhoršom včas varovať. Za tieto služby jej Salmanovovci ponúkli 10 percent, čo jej pri zúčtovaní malo hodiť 290 000 eur. Salmanov jej dal 40-tisíc, zvyšok sa vraj ponúkol investovať jej s tým, že keď bude potrebovať, dá jej ďalšie peniaze.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Salmanovovci