SaS kašle na Lipšica s Matovičom, do volieb si berie iných

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sulik
Predseda strany SaS Richard Sulík počas mimoriadnej tlačovej besedy strany SaS na tému: Podvod v NR SR, ktorá sa uskutočnila v Liberálnom dome. Bratislava, 24. apríl 2012. Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 28. septembra (WebNoviny.sk) – Strana Sloboda a Solidarita (SaS) pôjde do budúcoročných parlamentných volieb samostatne. Kandidátku povedie predseda strany a europoslanec Richard Sulík. Ten sa vzdá mandátu poslanca Európskeho parlamentu, ak sa SaS stane súčasťou reformnej vlády.

Na kandidátke SaS budú nominanti OKS

Na kandidátku zoberie aj dvoch nominantov Občianskej konzervatívnej strany (OKS). Ako povedal v pondelok na tlačovej besede Sulík, s OKS spája liberálov silný tlak na robenie reforiem, aby rástla životná úroveň všetkých obyvateľov. „Máme snahu o čestnú politiku bez káuz. Preto sme sa rozhodli dať ponuku OKS,“ uviedol.

Podľa predsedu OKS Ondreja Dostála strany spája názor, že Slovensko potrebuje návrat k reformám. Zhodujú sa aj v odmietavom postoji ku korupcii. „Je dôležité, aby sa vôľa našich voličov premietla do zloženia a fungovania budúcej vlády,“ povedal Dostál s tým, že spoločný postup so SaS je rozumná alternatíva pre voličov OKS.

Sulíkovci sa s OĽaNO nedohodli

SaS rokovala o postupe do volieb s viacerými politickými subjektmi. OĽaNO napríklad nedokázalo splniť podmienku, aby prípadná koalícia mala dôveryhodného lídra. Cieľom SaS je byť po voľbách súčasťou reformnej vlády. „Bez SaS reformná vláda nevznikne,“ vyhlásil Sulík.

Podľa Sulíka má SaS najlepší program, ktorý posunie Slovensko vpred. „Naši voliči oceňujú úprimnú ponuku SaS. To je hlavný dôvod, že sme sa rozhodli voličom dať čestnú a autentickú ponuku,“ uviedol. SaS pripravila program pod názvom Agenda 2020. Ide o reformný program, podľa ktorého sa doma oplatí podnikať a žiť. „Chceme zaviesť a znížiť rovnú daň na 15 percent, chceme zníženie odvodov a reformu Zákonníka práce,“ povedala podpredsedníčka SaS Jana Kiššová.

SaS podľa podpredsedu strany Ľubomíra Galka o samostatnom postupe do volieb rozhodla v nedeľu na republikovej rade. „SaS sa nestane súčasťou vlády, v ktorej by figurovala strana Smer-SD,“ zdôraznil Galko. Toto posolstvo je podľa neho jednoznačné. Zároveň vyzval ostatné opozičné strany, aby rovnako povedali, či sú ochotné vládnuť so Smerom-SD. Podľa Galka si takéto posolstvo voliči zaslúžia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jana KiššováRichard Sulík
Firmy a inštitúcie OKS Občianska konzervatívna stranaSaS Sloboda a Solidarita