Investícia Konica Minolta ponúka príležitosť odborníkom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

Brno, 29. septembra 2015 (WBN/PR) – Konica Minolta, Inc., v utorok slávnostne zahájila prevádzku prvého výskumného a vývojového R&D centra v Európe. Investícia nadväzuje na otvorenie inovačného centra BIC (Business Innovation Centre) Konica Minolta, ktoré sa tu uskutočnilo tento rok v marci. Jeho úlohou je vyhľadávanie aktívnych obchodných príležitostí, zber nápadov a prianí od zákazníkov a vznik nových obchodných modelov. Na základe zadania od BIC sa špecialisti R&D centra následne postarajú o technologický vývoj a realizáciu inovačných riešení. Obe brnenské centrá by mali do troch rokov zamestnávať viac ako 100 IT odborníkov.

Brno a okolie ponúka dostatok kvalifikovaných IT špecialistov, rovnako ako množstvo výskumných a vývojárskych pracovísk. Preto sa stalo jedným z hlavných strategických bodov Konica Minolta v Európe,“ povedal Dennis Curry, Vice President & Director, Business Innovation and R&D Europe, a dodal: Prvou fázou inovačnej stratégie Konica Minolta bolo založenie centra BIC v marci. Jeho úlohou je predovšetkým navrhovanie nových služieb podľa konkrétnych potrieb zákazníkov či obchodných partnerov. Na tento proces nadväzuje vznik R&D centra, ktoré sa postará o následný technologický vývoj inovácií. Nová generácia produktov vyvinutá českými špecialistami sa stane súčasťou portfólia spoločnosti a bude ponúkaná zákazníkom po celom svete.“

Tím R&D špecialistov sa bude venovať najmä vývoju a výskumu produktov z oblasti inteligentných systémov. Konkrétne pôjde o rozvoj inteligentných senzorových systémov, riešenia pre automatizáciu dát a digitálneho pracovného prostredia. Úlohou ďalších európskych R&D centier, ktoré budú postupne vznikať, bude výskum 3D tlačových zariadení a systémov, nositeľnej elektroniky či nových lekárskych prístrojov. „Novými technológiami chceme našim zákazníkom pomôcť ušetriť čas, znížiť náklady a maximálne zjednodušiť prácu so všetkými dátami a administratívnymi procestmi, povedal Matej Dusík, R&D Strategy and Technology Manager brnenského R&D centra Konica Minolta.

Doteraz fungovalo R&D centrum Konica Minolta iba v Tokiu a v San Franciscu. Brnenské centrum je prvé zo siete európskych R&D pracovísk. Bude podliehať priamemu vedeniu z Londýna a zároveň úzko spolupracovať s celou európskou sieťou inovačných centier BIC. Druhé európske R&D centrum, tentokrát zamerané na vývoj lekárskych prístrojov, vznikne v Mníchove. Ďalšie vývojové centrá Konica Minolta budú otvorené aj v Londýne a Berlíne.

Koncept vytvárania vlastných inovačných a vývojových centier je súčasťou stratégie Konica Minolta, vďaka ktorej sa spoločnosť v posledných rokoch mení z dodávateľa hardware na poskytovateľa moderných a komplexných riešení na mieru. Konica Minolta v tejto súvislosti investuje celosvetovo mnohomiliardové čiastky do rozširovania portfólia služieb v oblasti ICT, rovnako ako do rozvoja doterajších obchodných oblastí.

O spoločnosti Konica Minolta

Konica Minolta, Inc. patrí medzi celosvetových lídrov na trhu poskytovateľov produktov, služieb a riešení v oblasti tlače, dokumentov a ich spracovania. Pôsobí v 49 krajinách po celom svete a zamestnáva dokopy 41 600 zamestnancov. Hlavnou filozofiou spoločnosti je vytvárať nové hodnoty inováciami a uľahčovať tak ľuďom prácu a skvalitňovať život aj pre budúce generácie spoločnosť. Jej hlavná centrála sídli v Tokiu, európska centrála sa nachádza v Hannoveri. Rýchly vývoj všetkých technológií zaisťuje viac než 26 vývojových a technických centier.

O Konica Minolta Slovakia

Konica Minolta Slovakia pôsobí na Slovensku od roku 1990. Jej hlavným poslaním je poskytovanie komplexných tlačových riešení a technológií. Multifunkčné zariadenia a produkčné zariadenia sú vhodné tak pre kancelárske prostredie, ako aj pre profesionálne tlačiarne. V ponuke spoločnosti je taktiež integrácia softvéru pre digitalizáciu dokumentov, ich obeh a dlhodobú archiváciu.

Spokojnosť klientov sa znova potvrdila aj formou prvenstva v trhových podieloch v rámci Slovenskej republiky: 74% produkčné zariadenia a 46% multifunkčné zariadenia A3 (Zdroj: InfoSource).

Centrála spoločnosti je v Bratislave, odkiaľ sú riadené filiálky v Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici a Košiciach.

Ďalšie informácie o spoločnosti nájdete na www.konicaminolta.sk.

Katalóg s fotografiami produktov je k dispozícii na www.konicaminolta-images.eu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia