Daniel Lipšic musí udržať vlastné ego, tvrdí Igor Matovič

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Igor matovic
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 27. mája (WEBNOVINY) – Daniela Lipšica podľa lídra Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igora Matoviča môže poraziť len jeho vlastné ego.

„Ak ho dokáže udržať pod kontrolou, uspieť môže,“ povedal dnes pre agentúru SITA Matovič v súvislosti s odchodom Daniela Lipšica a Jany Žitňanskej z KDH. Podľa neho však tento odchod KDH určite nepomôže. „Pravici uvidíme,“ dodal.

SDKÚ-DS v súvislosti s odchodom Daniela Lipšica a Jany Žitňanskej pripomína, že v ich strane prebehla otvorená súťaž osobností a vízií. Ako povedal dnes pre agentúru SITA hovorca strany Michal Lukáč, víťaznú víziu, generálnu líniu Pavla Freša, ktorú pripomienkovali členovia SDKÚ-DS po celom Slovensku, podporili delegáti na kongrese takmer jednohlasne. „S touto víziou ideme pred občanov,“ povedal.

Podľa predsedu poslaneckého klubu Most-Híd László Solymosa sa krok Lipšica a Žitňanskej dal čakať. Ako povedal pre agentúru SITA, je to vec KDH a Lipšica. Pre SaS je podľa hovorkyne strany Tatiany Tóthovej dôležitá spolupráca v rámci opozície a to sa týka aj nezávislých poslancov Lipšica a Žitňanskej.

Predseda Konzervatívnych demokratov Slovenska Vladimír Palko, ktorí odišiel z KDH s viacerými poslancami strany v roku 2008, pre agentúru SITA povedal, že vtedy sa priateľsky rozišli aj s Lipšicom. „Bolo to potom, čo sme pochopili, že v KDH politiku robiť nemôžeme. Dôvody súčasného odchodu nechceme komentovať, lebo štyri roky v KDH nie sme. Želám mu veľa úspechov, aj keď to nebude na našej spoločnej ceste,“ uviedol Palko.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniel LipšicIgor MatovičJana ŽitňanskáVladimír Palko