Dievčina s podmienkou za ohováranie na Pokeci

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Počítač, internet
Foto: Ilustračné foto: SITA/Nina Bednáriková

TRENČÍN 29. marca (WEBNOVINY) – S podmienkou vyviazla 19-ročná dievčina z Bánoviec nad Bebravou, ktorá ohovárala inú ženu na Pokeci. Založila si nick sexuologicka2, pridala si k nemu fotky tejto ženy a jej rodiny a následne ponúkala sexuálne služby. Michaela Geletová sa tak dopustila trestného činu ohovárania. Okresný súd v Trenčíne ju odsúdil na 12 mesiacov s podmienečným odkladom na jeden rok.

Nick si Geletová založila vlani v júni. “Jeho súčasťou boli fotoalbumy, v ktorých použila fotografie inej ženy a jej rodiny. Prostredníctvom tohto nicku komunikovala s viacerými prihlásenými nickmi, kde im vulgárnym spôsobom navrhovala sexuálne služby,” opísal skutok hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Svojim konaní dievčina rozširovala nepravdivý údaj, ktorý mohol značne ohroziť vážnosť poškodenej ženy. Trestná sadzba za ohováranie je jeden až päť rokov. Geletová uzavrela s prokurátorom dohodu o vine a treste a trenčiansky súd ju dnes schválil. “ Pri výmere trestu zohrali rolu poľahčujúce okolnosti, keďže obvinená pred spáchaním trestného činu viedla riadny život, k spáchaniu trestného činu sa priznala a úprimne ho oľutovala,” doplnil Tarabus. Rozsudok je právoplatný.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia