Korupčná kauza Osrblie zasiahla i premiérku Radičovú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Európa posiela Grécko do riadeného bankrotu
Európski lídri vo štvrtok prijali dôležité rozhodnutia, ktoré majú zabrániť ďalšiemu šíreniu dlhovej krízy v Európe. Opatrenia boli odsúhlasené aj napriek tomu, že budú znamenať aj riadený bankrot Grécka. Potvrdila to po skončení štvrtkových rokovaní na mimoriadnom summite Európskej rady v Bruseli premiérka Iveta Radičová (na zábere). Hovorí pritom, že nejde len o Grécko, ale o budúcnosť eurozóny ako takej. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 12. augusta (WEBNOVIY) – Poradca premiérky pre hospodárstvo Martin Novotný bol zapletený do korupčnej kauzy Osrblie. Informuje o tom portál sme.sk.

V Novotného firme Via Europe malo 29. júla podľa polície dôjsť k prebratiu úplatku vo výške 30-tisíc eur za poskytnutie vládnej dotácie na výstavbu štadióna pre biatlonistov.

Premiérka Iveta Radičová už Novotného odvolala z funkcie. „Predsedníčka vlády SR bola o priebehu vyšetrovania informovaná. Prebiehalo a prebieha v súčinnosti s Úradom vlády SR.

Martin Novotný bol externým poradcom, ktorého premiérka odvolala z funkcie z dôvodu straty dôvery,“ povedal hovorca premiérky Rado Baťo. Podľa uznesenia sa ho polícii zatiaľ nepodarilo vypočuť, lebo je na dovolenke v zahraničí. Novotný nefiguruje medzi trojicou obvinených, o ktorých informoval minister vnútra Daniel Lipšic (KDH). Vo väzbe je stíhaný bývalý veľvyslanec Igor L., ktorý mal podľa polície zobrať úplatok 30-tisíc eur od firmy, ktorá štadión stavia, píše portál sme.sk.

SDKÚ protestuje

Spájanie Eduarda Kukana s korupčným prípadom dostavby biatlonového areálu v Osrblí je nemiestne, nenáležité a trápne. SDKÚ-DS to podľa hovorcu Michala Lukáča navyše považuje za snahu poškodiť meno Eduarda Kukana aj samotnej strany.

Medzi obvineným v úplatkárskej kauze je podľa medializovaných správ bývalý veľvyslanec SR v Keni a bývalý riaditeľ diplomatického protokolu MZV z Kukanovej éry Igor L. „SDKÚ-DS je rada, že sa celý prípad podarilo odhaliť a verí, že vinníci budú spravodlivo potrestaní, bez ohľadu na to, na koho sa odvolávali pri svojom konaní. Sme presvedčení, že vláda, ktorej je SDKÚ-DS súčasťou, bude prispievať k odhaľovaniu prípadov korupcie aj naďalej,“ uviedol Lukáč v reakcii.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniel LipšicIveta Radičová