Sporný tender u Kaliňáka, zapojiť sa môže iba jeden uchádzač

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Polícia, policajt, Dopravná policajná hliadka, alk
Dopravná policajná hliadka. Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 7. augusta (WEBNOVINY) – Podmienky vyhláseného tendra na nákup radarov a videoradarov sa nepáčia firme NetPoint, ministerstvo vnútra rieši jej sťažnosť.

„Ministerstvo vnútra posudzuje žiadosť o nápravu spoločnosti NetPoint v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní,“ napísali z komunikačného odboru.

Ministerstvo vnútra spustilo tender na nákup meračov rýchlosti v hodnote 720-tisíc eur. Kúpiť plánujú 15 radarov a desať videoradarov.

Ako v stredu upozornil denník Sme, v súťaži môže uspieť len jeden dodávateľ.

Do tendra sa totiž môžu zapojiť len firmy s certifikátmi na radary aj videoradary. Podľa Sme má certifikát na radary a zároveň aj videoradary len firma ZTS Elektronika z Novej Dubnice, teda iba ona sa môže zapojiť do súťaže. Firma NetPoint, ktorá má certifikát len na radary, sa na zadanie tendra sťažuje. „Chceme, aby podmienky súťaže boli nastavené tak, aby sa na nej mohol zúčastniť viac než jeden záujemca,“ povedal pre Sme konateľ NetPointu Ján Vigaš.

„Len čo budú k dispozícii závery, zvolíme ďalší postup v zmysle zákona a interných predpisov,“ uviedli agentúre SITA z ministerstva. So spoločnosťou ZTS Elektronika uzavrel rezort vnútra na jar zmluvu, podľa ktorej firma zabezpečí najbližšie štyri roky servis a opravu policajných radarov v maximálnej hodnote 720-tisíc eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie MV Ministerstvo vnútra SR