Trnka by chcel kandidovať za generálneho prokurátora

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dobroslav Trnka
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 16. (WEBNOVINY) – Dobroslav Trnka je pripravený kandidovať na post generálneho prokurátora SR. Povedal to v rozhovore pre televíziu TA3.

Ako bývalý šéf prokuratúry uviedol, keby ho oslovili, kandidoval by „bez najmenších problémov„.

„Za deväť rokov som tu urobil toľko roboty, že sa nemám za čo hanbiť. Nebudem sa riadiť tým, čo píšu blogy. Nie, na to zabudnite,“ povedal Trnka pre TA3.

Prezident Ivan Gašparovič začiatkom januára odmietol vymenovať Jozefa Čentéša za šéfa prokuratúry. Toho ako kandidáta zvolil parlament ešte 17. júna 2011.

Čentéš následne podal na ÚS SR sťažnosť proti nevymenovaniu do funkcie.

Rada prokurátorov označila ako najvhodnejšieho kandidáta na zvolenie za generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára. Ten však vyčkáva s možnou kandidatúrou na tento post. Potvrdil to aj v telefonickom rozhovore predsedovi ústavnoprávneho výboru parlamentu Róbertovi Madejovi (Smer-SD), ktorý Radu prokurátorov o vyslovenie odporúčaného mena na post šéfa prokurátorov požiadal.

„Pán doktor Čižnár mi potvrdil, že má záujem počkať s prejavením súhlasu so svojou kandidatúrou, až kým ústavný súd nerozhodne o tom, či pozastaví alebo nepozastaví voľbu kandidáta na generálneho prokurátora. Ja som toto stanovisko zobral na vedomie a môžem potvrdiť, že v súčasnosti má Smer záujem počkať na rozhodnutie o dočasnom opatrení,“ uviedol Madej pre agentúru SITA.

„Počkáme, kým ústavný súd nerozhodne, či pozastaví alebo nepozastaví voľbu kandidáta na generálneho prokurátora,“ dodal Madej.

Video: Poslanci zvolili Čentéša za generálneho prokurátora

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dobroslav TrnkaIvan Gašparovič