Obvinili mužov, ktorí na východe sekerou napadli dôchodcu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sekera
Foto: Shutterstock

RATISLAVA 15. júla (WEBNOVINY) – Troch mužov z osady v Kecerovciach v okrese Košice-okolie, ktorí sa vo štvrtok vlámali do rodinného domu a jeden z nich napadol 84-ročného majiteľa domu, policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinov porušovania domovej slobody, ublíženia na zdraví a prečinu krádeže v štádiu pokusu.

Obvinení sú v cele predbežného zadržania. Agentúru SITA o tom informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó.

Traja obvinení muži, 32-ročný Ján, 21-ročný Ondrej a 18-ročný Pavol vo štvrtok 11. júla okolo 02:00 preliezli plot rodinného domu v Kecerovciach.

Ako informoval Szabó, obvinený Ján začal páčiť dvere do komory, zlodejov však vyrušil 84-ročný majiteľ domu. Dvaja z nich ušli, Ján však vliezol do komory cez okno. V príručnom sklade začal do nájdeného batoha nakladať rôzne elektrické a predlžovacie káble, mosadzné súčiastky a iné veci. Tam ho prichytil majiteľ domu, ktorého Ján udrel dvakrát sekerou do hlavy. Spôsobil mu zlomeninu klenby lebečnej, tržnú ranu tváre a temena. Zo zranení sa bude majiteľ domu liečiť viac ako 42 dní.

Dvom obvineným mužom hrozí v prípade dokázania viny tri až osem rokov väzenia a obvinenému Jánovi päť až dvanásť rokov. „Nie je vylúčené, že na základe znaleckých dôkazov môže byť zmenená právna kvalifikácia zo zločinu ublíženia na zdraví aj na obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu,“ dodal Szabó.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať