Drobný človiečik je ohlupovaný drístami, tvrdí Ján Slota

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ján Slota
Predseda SNS Ján Slota vyhral súdny spor so Spoločnosťou 7 Plus. Foto: ilustračné foto SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 2. júla (WEBNOVINY) – Cesta k trvalému eurovalu a fiškálnej únii je cesta do pekla, uviedol v pondelok na tlačovej konferencii predseda Slovenskej národnej stany (SNS) Ján Slota.

“Euroval je trvalá zlodejina, ktorá sa pácha na občanoch Slovenska,” zdôraznil.

Líder národniarov preto vyzýva Slovákov, aby urobili všetko pre to, aby sa v poslednej chvíli spamätali, a aby Slovensko čím skôr vystúpilo z eurozóny a z EÚ ako takej a vrátilo sa k slovenskej mene.

Ako upozornil Slota na úvod besedy, národniari chceli počkať na 100 dní po predčasných voľbách a až potom vystúpiť, ale súčasné udalosti v Európe sú podľa neho tak intenzívne a dôležité, že sa rozhodli prehovoriť aj pred týmto termínom.

“Doteraz všetci klamali, klamú a asi aj budú klamať (…) SNS od začiatku hovorila že tieto veci, ktoré rýchlym tempom bežia okolo nás, sú postavené na veľkom klamstve. Nejde tu o ekonomickú krízu alebo krízu medzi bežným vzťahmi,” podčiarkol Slota.

Tvrdí, že tu ide o krízu bankového sektora a podľa neho politickí predstavitelia konajú a rozhodujú len v prospech finančných skupín. To je podľa neho podstata celého problému. Slota taktiež odmieta tvrdenie, že Slovensko nemá žiadnu inú alternatívu ako EÚ.

“Drobný človiečik je ohlupovaný drístami, že neexistuje alternatíva. Ale ak má alternatívu Veľká Británia či Česká republika alebo Švajčiarsko, prečo by sme my nemohli mať alternatívu?” pýta sa Slota.

Je presvedčený, že namiesto nemeckého trhu by Slovensko mohlo byť viac naviazané napríklad na “obrovskú” ekonomiku Ruskej federácie, Bieloruska či Ukrajiny. Dodal, že práve na východe by mohli byť väčšie odbytištia ako na západe.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján Slota
Firmy a inštitúcie SNS Slovenská národná strana