Dúhový PRIDE sa ponesie aj pod vlajkou transrodových osôb

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Duhový pride
Foto: duhovypride.sk

BRATISLAVA 14. septembra (WEBNOVINY) – Hnutie transrodových ľudí sa začína zviditeľňovať už aj v strednej Európe a Bratislava sa k nemu pridáva.

Dúhový PRIDE Bratislava sa bude tento rok niesť nielen pod známou vlajkou dúhových farieb, ale i v ružovo-bielo-modrých farbách trans vlajky.

Výzdoba pódia, alegorického vozu a sprievodu zvýraznia túto tému aj pre Slovensko. Agentúru SITA o tom informoval aktivista Christián Havlíček.

Hoci boli transrodoví ľudia súčasťou všetkých doterajších Dúhových PRIDE sprievodov, tento rok bude ich prítomnosť viditeľná, píše Havlíček.

Podporu svojou účasťou prídu vyjadriť transrodoví ľudia z okolitých krajín – Maďarska, Poľska a Česka. „Pozývame všetkých, ktorí chcú podporiť tému, upozorniť na našu situáciu a porušovanie našich práv, aby s nami kráčali pod spoločnou vlajkou,“ hovorí Havlíček, ktorý pôsobí ako spolupredseda organizácie TransFúzia.

Farby trans vlajky symbolizujú nielen tradičné farby mužov a žien, ale aj tých ľudí, ktorých identita sa nezmestí, či nespadá do tradičných očakávaní kladených na mužov a na ženy. Teda ich kombinujú alebo sa pohybujú niekde medzi nimi, dodáva Havlíček.

Dúhový PRIDE Bratislava organizujú v roku 2013 občianske združenia Queer Leaders Forum, Iniciatíva Inakosť, NoMantinels a TransFúzia. Uskutoční sa 21. septembra od 13:00 na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Kompletný program Týždňa sprievodných podujatí i samotného Dúhového PRIDE sa nachádza na webovej stránke www.duhovypride.sk.

.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia