Fakulta elektrotechniky láka študentov do elitnej jednotky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
elitná jednotka STU

BRATISLAVA 8. marca (WEBNOVINY) – Fakulta elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave prichádza s netradičnou náborovou kampaňou.

Absolventov stredných škôl láka na štipendium tisíc eur, záruku pracovného miesta a výšku nástupného platu.

Koncom minulého týždňa sa po celom Slovensku objavili bilbordy odkazujúce na Elitnú jednotku. Absolventov stredných škôl, ktorí si v tomto období vyberajú vysokú školu, láka FEI STU na slogan „Nebuď šedý priemer, buď elita“.

Ako uviedol tajomník FEI STU Peter Telek, vtipnou a mierne provokačnou formou chce fakulta odpovedať na základné otázky, ktoré si študent kladie pri výbere školy – aké bude jeho uplatnenie na trhu práce, koľko bude s daným vysokoškolským vzdelaním zarábať a aká bude kvalita štúdia. Fakulta komunikuje so stredoškolákmi prostredníctvom webovej stránky www.elitnajednotka.sk a sociálnej siete Facebook.

Vychádzali sme z objektívnych faktov, ktoré sú verejne dostupné už niekoľko rokov. Takmer všetci naši absolventi si nájdu prácu v renomovaných spoločnostiach dokonca už počas štúdia na našej fakulte,“ uviedol dekan Fakulty elektrotechniky a informatiky STU Gabriel Juhás s tým, že po absolventoch je dopyt a sú nadpriemerne finančne ohodnotení.

Dekan pripomína i spoluprácu fakulty s priemyselnými spoločnosťami pôsobiacimi v oblasti vývoja nových technológií. Fakulta chce preto povzbudiť aj ostatné vysoké školy, aby pripravovali študentov v takých odboroch, ktoré slovenský trh práce reálne potrebuje a zabezpečili tak udržateľnú konkurencieschopnosť Slovenska. Podľa vedenia fakulty je rovnako dôležitý dialóg s podnikateľským prostredím, vytvárajúcim pracovné miesta.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať