Filmová noc na hrade bude plná exotiky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Šarišský hrad
Šarišský hrad Foto: SITA/Viktor Zamborský

VEĽKÝ ŠARIŠ 3. augusta (WEBNOVINY) – Na Šarišskom hrade sa zo soboty na nedeľu (3. – 4. augusta) uskutoční 3. ročník multikultúrneho festivalu Filmová noc na hrade. Organizátori z občianskeho združenia Nový film mu tentokrát dali pečať exotiky.

Samotnú exotiku podčiarkuje nielen výber filmov, ale aj atraktívni hostia. Širokú verejnosť by malo prilákať na hrad osobné stretnutie s dokumentaristom Tomášom Hulíkom a rozprávanie cestovateľov Vlada Dudláka a Doroty Nvotovej, ktorá sa predvedie aj ako hudobníčka.

Podľa Eda Kopčeka z OZ Nový film sa návštevníci môžu tešiť aj na koncert exotickej skupiny Thierryho Ebama. Ťahákom večera bude premietanie filmu Návrat rysov za účasti režiséra Tomáša Hulíka.

Diváci si budú môcť od najkompetentnejšieho človeka vypočuť príbeh o etablovaní sa dvoch rysích mláďat v divočine Národného parku Veľká Fatra.

Program sa začína v sobotu o 14:00. Pre deti zahrá divadlo Portál predstavenie o Pyšnej princeznej. Celý detský kútik bude mať na starosti OZ Haliganda. Návštevníci si budú môcť pozrieť výstavu fotografií s exotickou tematikou. Rozprávať o Nepále bude Dorota Nvotová (Nepál v duši).

Po stopách Mórica Beňovského na Madagaskare divákov prevedie Vlado Dudlák. Slovensko ako exotickú krajinu predstaví Tomáš Hulík.

Mária Maľaková predstaví na módnej prehliadke pätnásť exotických modelov. Až do skorých ranných hodín v nedeľu si diváci budú môcť pozrieť množstvo krátkometrážnych filmov.

Z parkoviska vo Veľkom Šariši bude na hradný vrch zabezpečená doprava. Na kopci bude vytvorený priestor pre stanové mestečko. Vstupné na podujatie je dobrovoľné.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dorota Nvotová