František Šebej vystúpil z OKS

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Zľava: Podpredseda OKS František Šebej, predseda Peter Zajac a podpredsedovia Ondrej Dostál a Peter Osuský počas republikovej rady OKS Foto: SITA/Nina Bednáriková

OKS do predčasných volieb pôjde

Občianska konzervatívna strana (OKS) do predčasných parlamentných volieb, ktoré by sa mali konať 10. marca 2012, určite pôjde. Peter Zajac, predseda strany, ktorú dnes opustil František Šebej, však ešte nevie, v akej formácii sa OKS na voľbách zúčastní – či ako samostatná jednotka alebo v rámci iného politického subjektu.

„Na budúci týždeň máme republikovú radu, budeme mať aj snem,“ povedal agentúre SITA Zajac s tým, že tam sa určite budú venovať aj predčasným voľbám. Ako však zdôraznil, OKS nechcela pád tejto vlády. „Neboli sme ani za predčasné voľby,“

BRATISLAVA 12. októbra (WEBNOVINY) – Poslanec NR SR František Šebej (Most-Híd) vystúpil z Občianskej konzervatívnej strany (OKS).

Urobil som tak pre dôležité názorové rozdiely na niektoré veci, napríklad na euroval,“ povedal pre agentúru SITA Šebej.

Po ľudskej stránke však s bývalými kolegami problémy nemá a nevidí dôvod, aby sa prestali priateliť.

Občianska konzervatívna strany (OKS) nepodporí vládu, ktorej členom by bol opozičný Smer alebo by vznikla s podporou Smeru. „Zaviazali sme sa podporovať vládu Ivety Radičovej, táto vláda už neexistuje. Čo dnes vieme povedať stopercentne, určite nebudeme podporovať vládu, v ktorej by bol Robert Fico,“ povedal pre agentúru SITA predseda OKS Peter Zajac.

Menšinová vláda s podporou Fica by bola podľa Zajaca rukojemníkom Smeru. „Je to pre nás neprijateľné,“ uviedol a dodal, že OKS je však dnes mimo rozhodovacieho procesu a musí preto počkať, aká situácia vlastne vznikne.

Hoci poslanci NR SR Peter Zajac, Ondrej Dostál a Peter Osuský v utorok o zvýšení eurovalu a teda aj podpore vlády nehlasovali, Zajac tvrdí, že ich hlasy nerozhodli o páde vlády Ivety Radičovej, ale boli výrazom ich postoja k eurovalu.

V poslaneckom klube Most-Híd zostáva Šebej naďalej. „Je mi to nesmierne ľúto, lebo sme politickí súputníci od roku 1989 až dodnes. Naozaj mi to je osobne a aj politicky veľmi ľúto, ale musím to rešpektovať,“ reagoval na Šebejov odchod predseda OKS Peter Zajac.

Strana OKS bude pokračovať vo svojej činnosti aj bez Šebeja, vzniknutou politickou situáciou sa bude zoberať na Republikovej rade OKS budúci týždeň.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe František ŠebejOndrej DostálPeter OsuskýPeter Zajac
Firmy a inštitúcie OKS Občianska konzervatívna strana