Hasiči zachraňovali pred ohňom teliatka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hasici
Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

TRNAVA/KOŠICE 3. októbra (WEBNOVINY) – Viac ako sto býkov a teliatok museli evakuovať pred ohňom v sobotu popoludní z maštale v Čáčove, ktorá patrí Pôdohospodárskemu družstvu v Senici.

Všetky zvieratá družstevníci a hasiči vyviedli z maštale bez zranení. Jedenásť hasičov zo Senice a Kútov potom bojovalo s požiarom, ktorý sa im podarilo uhasiť.

Pôdohospodárskemu družstvu v Senici vznikla podľa trnavského hovorcu hasičov Ivana Peťka priama škoda predbežne 16 600 eur. Príčinu vzniku požiaru vyšetrujú.

V Košickom kraji mali 16 požiarov

Šestnásť požiarov tráv, lesných porastov i stohu likvidovali hasiči uplynulý víkend v Košickom kraji. Ako v pondelok ráno informoval dôstojník operačného strediska hasičov v Spišskej Novej Vsi Peter Adamiak, cez víkend likvidovali požiare lesných porastov v Slovinkách, kde už po niekoľkýkrát horelo v rezervácii Biela Skala, v Olcnave, Richnave, trávne porasty a krovie horeli pri Gelnici, Smižanoch, Jaklovciach, Markušovciach, Rudňanoch.

Zdá sa, že ľudia zákaz kladenia ohňa v prírode a spaľovanie odpadu berú na ľahkú váhu, a hoci sú za to sankcie, vinníka je ťažké odhaliť, konštatoval Adamiak. Trebišovskí hasiči cez víkend, predovšetkým v sobotu, likvidovali štyri požiare lesných a trávnych porastov. Dva požiare likvidovali hasiči z Košíc.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať