Hladiny riek na východe postupne klesajú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Veľká Maňa
V okrese Nové Zámky platí naďalej v obciach Veľká Maňa a Húl tretí stupeň povodňovej aktivity. Stúpajúce hladiny vodných tokoch spôsobujú od nedele problémy na viacerých miestach v Nitrianskom kraji. Foto: SITA/Martin Havran

KOŠICE 5. apríla (WEBNOVINY) – V Košickom kraji sa povodňová situácia pomaly upokojuje.

Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) druhý stupeň povodňovej aktivity je na riekach Latorica pri Veľkých Kapušanoch a na Bodrogu pri Strede nad Bodrogom.

Prvý stupeň pretrváva na dolnom toku Bodvy, na Hornáde pod Ružínskou priehradou pri Kysaku, na Toryse pri Košických Olšanoch a na Olšave pri Bohdanovciach.

Dôstojník operačného strediska trebišovských hasičov Ján Stropkai v piatok ráno informoval, že voda narobila problémy v Čeľovciach, kde boli čerpať vodu zo znečistenej studne, v Trebišove na cukrovarskej ulici zase zatopila veľkú pivnicu. Vodu odstraňovali aj z cesty na Pažitnej ulici v rómskej osade. Ako uviedol Stropkai, kanály a priekopy sú v tejto lokalite upchaté, takže neodvádzajú vodu, ktorá sa zhromažďuje na ceste. Hrozilo, že prenikne do obydlí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia