Iveta Radičová vyzvala Richarda Sulíka, aby odstúpil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Padla vláda, euroval neschválili
Premiérka SR Iveta Radičová počas TB po vyslovení nedôvery vláde počas 24. schôdze Národnej rady SR. Bratislava, 11. október 2011. Foto: SITA/Marián Peiger
BRATISLAVA 11. októbra (WEBNOVINY) – Premiérka Iveta Radičová vyzvala koaličných partnerov a Mikuláša Dzurindu, aby sa obrátili na predsedu Smeru-SD Roberta Fica a dohodli postup ratifikácie eurovalu.

„Inak to nemalo zmysel,“ povedala.

Vyzývam predsedu parlamentu, aby bol chlap a aj jeho ministri, aby vedeli čo je ich zodpovednosť a odstúpili,“ vyhlásila.

Radičová berie na seba časť zodpovednosti, že nedokázala dohodnúť kompromis s koaličným partnerom pre euroval, ale dodala, že na kompromis musia byť dvaja.

Ospravedlňujem sa občanom SR, že nerozumejú o čom je euroval, pretože sa celý čas podával ako pôžička tučnému Grékovi. Hovorím, že je to lož,“ vyhlásila Radičová pred novinármi po vyslovení nedôvery jej vláde. Poďakovala poslancom NR SR a tiež koaličným partnerom.

Padla vláda, euroval neschválili
Tabuľa po hlasovaní o Eurovale a vyslovení dôvere vlády SR počas 24. schôdze Národnej rady SR. Bratislava, 11. október 2011. Foto: SITA/Marián Peiger

Foto: SITA/Marián Peiger

Padla vláda, euroval neschválili
Foto: SITA/AP
Padla vláda, euroval neschválili
Foto: SITA/AP
Rokovanie poslancov o eurovale
Foto: SITA/Marián Peiger
Rokovanie poslancov o eurovale
Foto: SITA/Marián Peiger

„Dovtedy nebudeme špekulovať. Až potom budeme rozmýšľať ako sa dá a čo sa dá,“ dodal. Podľa premiérky Ivety Radičovej tri koaličné strany sa dohodli, že rokovať so Smerom-SD treba čím skôr.

Predsedovia koaličných strán sa obrátili na Dzurindu, aby sa čo najskôr obrátil na Smer-SD. Radičová si mieru svojej zodpovednosti plne uvedomuje. „Ďalšie kroky nechajte na mojom slobodnom rozhodnutí,“ povedala.

Iveta Radičová
Foto: SITA/AP

Dzurinda zdôraznil, že koalícia musela za euroval politicky zaplatiť a zaplatila.

Nebudeme môcť mnohé veci dokončiť a reformy presadiť, ale zodpovednosť je na strane tých, ktorí vládu povalili Každý človek vie, že sa vytvorila nová väčšina v parlamente. Treba ju pomenovať. Smer-SD, SaS, SNS. Obrovská zodpovednosť je na pleciach tých, ktorí vládu povalili. Fico na svoje plecia prevzal obrovskú zodpovednosť,“ vyhlásil Dzurinda.

Smer-SD je podľa predsedu strany Roberta Fica pripravený rokovať o eurovale. „Koalícia musí prísť s vlastnými návrhmi. Smer-SD je na takúto diskusiu pripravený,“ povedal Fico na tlačovej besede. Zatiaľ však podľa neho neprebehli žiadne rokovania. „Vyjadrujeme len pripravenosť rokovať o eurovale. Slovensko sa musí k eurovalu prihlásiť. Čakáme na návrhy od koalície,“ uviedol.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Iveta RadičováRichard Sulík