Ľudovít Kaník prebudil jazveca Maňku, stretnú sa v súboji

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ludovit kanik
Poslanec NR SR za SDKÚ-DS Ľudovít Kaník (vľavo). Foto: SITA/Diana Černáková

BANSKÁ BYSTRICA 11. septembra (WEBNOVINY) – Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Vladimír Maňka (Smer-SD), ktorý sa chce opätovne uchádzať o túto funkciu v novembrových regionálnych voľbách, vyzval otvoreným listom na duel Ľudovíta Kaníka (SDKÚ-DS), ktorý avizoval záujem nahradiť Maňku na poste župana.

Kaník totiž podľa Maňku vedie neférovú kampaň s využívaním lží, naposledy na pondelkovej tlačovej besede o verejnom obstarávaní deviatich strategických dokumentov pre BBSK za takmer 900-tisíc eur.

„Zavádzajúce informácie o Banskobystrickom kraji šíri (Kaník, pozn. SITA) len vtedy, keď pri sebe nemá oponenta. Ťažko sa bojuje proti tomu, kto používa neférové zbrane. Ja mu preto ponúkam tú najčestnejšiu formu – súboj,“ uvádza Maňka v otvorenom liste.

Duel navrhuje na 26. septembra o 10:00 v priestoroch Akadémie umení Banská Bystrica. Viesť by ho mal nestranný moderátor, každý z kandidátov si bude môcť pozvať 10 osôb a obecenstvom má byť nestranná verejnosť a novinári. „Náklady na personálne a prevádzkové zabezpečenie budem znášať v plnej výške ja. Alebo sa o to môžeme s pánom Kaníkom férovo podeliť,“ uzavrel Maňka.

Kaník pre agentúru SITA povedal, že výzvu na duel s veľkou radosťou prijíma, a to prípadne aj v skoršom termíne. „Ako sa hovorí, trafená hus zagága. Som rád, že sme jazveca prebudili zo štvorročného zimného spánku,“ uviedol Kaník.

Obvinenie z používania lživých informácií odmieta s tým, že prezentované fakty a čísla vychádzajú z oficiálnych dokumentov, v prípade jeho pondelkovej tlačovej besedy z Vestníka verejného obstarávania. O náklady na duel sa s Maňkom podelí.

Rozhodnutie kandidovať v novembrových regionálnych voľbách na post banskobystrického župana dosiaľ avizovali štyria potenciálni kandidáti – Maňka, Kaník, Karol Konárik (za SNS) a Marian Kotleba (za Ľudovú stranu Naše Slovensko).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ľudovít KaníkMarian KotlebaVladimír Maňka
Firmy a inštitúcie BBSK Banskobystrický samosprávny kraj (VÚC)