Katolická TV Lux odvysiela koncert pre Haiti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ruiny domu
Zemetrasenie na Haiti za sebou zanechalo spúšť a zborené domy. Foto: SITA/Asociácicia samaritánov SR

BRATISLAVA 6. februára (SITA) – V utorok prinesie katolícka televízia LUX v priamom prenose o 20:15 benefičný Koncert pre Haiti na podporu zemetrasením postihnutého ostrova s heslom: „HAITI? AJ TY!“ zo sály Univerzitného pastoračného centra v Mlynskej doline v Bratislave. Organizátormi podujatia sú Slovenská katolícka charita, Saleziáni don Bosca, mesto Bratislava a Bratislavské kultúrne a informačné stredisko. Ako uviedol dnes pre agentúru SITA Peter Novák z TV Lux, už od teraz môžu diváci, ako aj počas celého koncertu, napomôcť zničenej oblasti a poukázať symbolické jedno euro formou SMS v tvare DMS HAITI na číslo 877.

Počas viac ako trojhodinového živého prenosu ponúkne TV LUX svojim divákom možnosť stráviť večer v spoločnosti účinkujúcich ako sú Peter Cmorík, Zuzana Smatanová, Mária Čírová, Dominika Stará, Denis Lacho, Kamil Mikulčík a Nela Pocisková, Janais, Regiment, Miro Jaroš, Adam Ďurica, Andrea Súlovská a Peter Bažík, Save The Cookie, Zachariáš Hubáček, Fragile, The Hope Gospel Singers, Laci Strike, Pavol Danko a tanečné divadlo A-Tak a Andrej Bán.

Ostrovný štát v Karibiku zasiahlo ničivé zemetrasenie s magnitúdom 7,3 v noci 12. januára. Hlavné mesto Port-au-Prince je úplne zničené. Zemetrasenie si podľa oficiálnych informácií vyžiadalo najmenej 212 tisíc mŕtvych. Ďalších 300 tisíc utrpelo zranenia a milión ľudí ostal bez strechy nad hlavou. V štáte Haiti je zničená infraštruktúra, vrátane zdrojov pitnej vody, je tu nedostatok jedla, liekov aj zdravotníkov.

SITA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Adam ĎuricaLaci StrikeMária ČírováMiro JarošNela PociskováPeter CmorikZuzana Smatanová