Kauza SPP spojila opozíciu, chce odvolať premiéra Fica

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
FICO
Robert Fico Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 12. septembra (WEBNOVINY) – Opozícia v piatok do parlamentu predloží návrh na vyslovenie nedôvery premiérovi Robertovi Ficovi pre kauzu kúpy 49-percentného podielu Slovenského plynárenského priemyslu (SPP).

Návrh na Ficovo odvolanie podpísali poslanci všetkých opozičných strán. Bližšie podrobnosti oznámia opoziční lídri v piatok.

Podklady ku transakcii totiž podľa opozície vznikli na počítači spoločnosti J&T Investment Advisors. Tá sa už v súčasnosti volá EP Investment Advisors a je prepojená so spoločnosťou Energetický a průmyslový holding (EPH), ktorá svoj podiel štátu predáva.

Minister hospodárstva Tomáš Malatinský už raz zmenil svoje odôvodnenie, ako sa značka spoločnosti J&T Investment Advisors objavila v podpise elektronickej verzie dokumentu, ktorým vláda kúpu časti SPP odsúhlasovala.

Pôvodne tvrdil, že vládny materiál vznikol doplnením tabuľky, ktorú ministerským úradníkom poslal Miroslav Haško. Ten v súčasnosti pôsobí na pozícii poradcu predstavenstva SPP, do ktorej ho z pôvodnej pozície odborníka na fúzie a akvizície v spoločnosti EPH nominovali práve predstavitelia EPH.

Vo štvrtok svoje vysvetlenie zmenil. VIAC V TOMTO ČLÁNKU.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Tomáš Malatinský
Firmy a inštitúcie SPP Slovenský plynárenský priemysel