KDH a Most uprednostnia stredo-pravú vládu, tvrdí Dzurinda

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dzurinda
Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 4. marca (WEBNOVINY) – Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda si je istý, že ak občania dajú v parlamentných voľbách šancu zostaviť stredo-pravú vládu, takejto alternatíve dajú prednosť aj KDH i Most-Híd. Kresťanskí demokrati a strana Bélu Bugára stále nevylúčili povolebnú koalíciu so Smerom-SD, ako to urobili ich koaliční partneri SDKÚ-DS i SaS.

Ako uviedol Dzurinda dnes na tlačovej besede, jeho strana má najviac prienikov práve s KDH a Most-Híd a s výnimkou európskych otázok aj so SaS. Dzurinda si myslí, že ľudia by sa mali v hojnom počte zúčastniť na voľbách a vyjadriť sa k otázke, ako sa bude Slovensko vyvíjať po 10. marci. K spolupráci so stranou Obyčajných ľudí a nezávislých osobností sa Dzurinda odmietol vyjadriť s tým, že k mimoparlamentným stranám sa

SDKÚ-DS je podľa Dzurindu programová strana. „Mnohé spravodajské hry a emócie takýto prístup k voľbám prekryli. Najdôležitejšou otázkou je, aké bude Slovensko po 10. marci. Uvedomujeme si, že je to významný deň, ale po marci príde aj apríl. 10. marca sa nič nekončí, ale všetko sa začne. Rozhodne, ako sa bude Slovensko formovať,“ uviedol s tým, že vidí dobrú alternatívu pre SR, ktorou je spolupráca stredo-pravých strán. „Vždy sme Slovensko posúvali dopredu,“ zdôraznil.

Dzurinda
Foto: SITA/Jozef Jakubčo Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Pripomenul, že v roku 1998 nezdedili Škandináviu bez korupcie, ale skôr Balkán s veľkou korupciou, s ťažkými ekonomickými problémami a zahraničnopolitickou izoláciou. „Nevyriešili sme všetko, ale výrazne sme posunuli Slovensko dopredu. Naše vlády zužovali priestor pre korupciu,“ konštatoval Dzurinda.

Podľa Dzurindu otázka 10. marca bude stáť presne tak, ako to naznačuje bilbord jeho strany, teda ľudia rozhodnú, či prestrihnú červený alebo modrý drôtik. „SDKÚ-DS dáva garanciu, že žiaden hlas pre SDKÚ-DS neskončí v koalícii so stranou Smer-SD. Záruky, ktoré dáme, vieme splniť. Nikdy nevymeníme náš program a hodnoty za vládnutie,“ zdôraznil.

Hlas pre SDKÚ-DS vo voľbách prináša viacero istôt. „Bude hlasom za zdravý hospodársky rast, za zachovanie rovnej dane, dobrý Zákonník práce, zároveň to bude hlas pre dokončenie reforiem v justícii, prokuratúre a polícii. Hlas pre SDKÚ je hlas pre zotrvanie Slovenska na hlavnej európskej koľaji. Budeme naďalej pôsobiť na znižovanie deficitov a zvyšovanie konkurencieschopnosti našej ekonomiky. Bude to hlas za vymenovanie legitímne zvoleného generálneho prokurátora,“ povedal Dzurinda.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Mikuláš Dzurinda
Firmy a inštitúcie SDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana