Sebazbitie Janovicovcov pripomína konzervatívcom samoúnos

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tomáš Janovic
Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 20. apríla (WEBNOVINY) – Konzervatívny inštitút M. R. Štefánika (KI) odsudzuje verbálny a fyzický útok Drahoslava Machalu za bieleho dňa a vo verejnom priestore Hlavnej pošty v Bratislave na básnika, detského autora, aforistu Tomáša Janovica a jeho manželku Evu.

„Ich napadnutie, spojené s ohrozením na zdraví, je hrubým porušením občianskeho spolužitia, pričom u Drahoslava Machalu ide o opakovaný čin tohto druhu,“ uviedli v stanovisku prezident KI Peter Zajac a riaditeľ KI Peter Gonda.

Keďže Drahoslav Machala je verejne činný, spor nepovažujú za súkromný. Vnímajú ho ako verejný útok spojený s útekom. „Akékoľvek zdôvodňovanie ´sebazbitia´ manželov Janovicovcov pripomína svojou absurdnosťou známu kauzu ´sebaúnosu´,“ uviedol KI.

Inštitút ocenil Janovica v roku 2005 Cenou Dominika Tatarku, ktorú udeľuje za vynikajúce umelecké dielo a statočné občianske postoje. KI sa stotožňuje s jeho životnou skúsenosťou a poznaním, že sa nesmie báť a ustupovať násiliu.

Známeho spisovateľa Tomáša Janovica s manželkou v stredu napadol bývalý poradca premiéra Roberta Fica Drahoslav Machala.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Drahoslav MachalaPeter ZajacTomáš Janovic