Kriminalistom kúpia výbavu na prácu s DNA, stáť bude milióny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
DNA
Foto: SITA/Gabriel Kuchta

BRATISLAVA 6. novembra (WEBNOVINY) – Kriminalistom doplnia výbavu, ktorú potrebujú na analýzy ľudskej DNA. Ministerstvo vnútra pripravuje tender v hodnote tri milióny eur.

Obstarávať budú sady chemikálií a tiež spotrebný materiál do laboratórií. „Materiál využívajú laboratóriá Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ pre výkon znaleckej činnosti pri objasňovaní trestných činov,“ uviedla pre agentúru SITA Alena Koišová z ministerstva vnútra.

Rámcovým zmluvám na spotrebný materiál a chemikálie sa skončí platnosť v decembri. „Je potrebné uzatvoriť nové zmluvy,“ povedala Koišová. Nové zmluvy by mali platiť na ďalšie štyri roky.

V súťaži bude ministerstvo hľadať firmu na dodávku chemikálií, ktoré slúžia na bližšie určenie druhu biologického materiálu, ako sú spermie, krv či sliny, ďalej na izoláciu DNA z forenzných stôp a na následnú prácu s DNA.

Okrem chemikálií budú kriminalisti potrebovať doplniť aj zásoby jednorazového plastového materiálu, ktorý používajú pri získavaní DNA profilov z forenzných stôp.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie MV Ministerstvo vnútra SR