Kukláčov by mohli za zásah v rómskej osade trestne stíhať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kukláči
Foto: SITA/Pavol Machovič

BRATISLAVA 18. decembra (WEBNOVINY) – Policajné zásahy v osade v Moldave nad Bodvou a v Drienovci sa dostali na Krajskú prokuratúru v Prešove.

Generálna prokuratúra totiž na základe podkladov a spisových materiálov dospela k záveru, že je v danej veci dôvod na začatie trestného stíhania. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Ako prvý priniesol správu o stíhaní denník Pravda.

Generálna prokuratúra na prípade spolupracovala aj s kanceláriou verejnej ochrankyne práv a úradom splnomocnenca vlády pre rómske komunity. Vedenie prokuratúry však iniciatívne rozhodlo aj na základe medializovaných správ, vysvetlila pre agentúru SITA Predajňová.

„Vec bola odstúpená k ďalšiemu konaniu na Krajskú prokuratúru Prešov s pokynom zo dňa 27. novembra 2013 na začatie trestného stíhania… pre viaceré skutky a trestné činy,“ dopĺňa hovorkyňa prokuratúry.

Prípad sa stal v Košickom kraji, na prešovskú prokuratúru poputoval aj preto, aby sa podľa slov Predajňovej vo veci rozhodlo objektívne. Zásah polície z 19. júna si vyslúžil ostrú kritiku najmä zo strany mimovládnych organizácií a tiež verejnej ochrankyne práv Jany Dubovcovej, ktorá sa pre postup ministerstva vnútra a policajného prezídia obrátila na vládu SR.

Minister vnútra Robert Kaliňák v akcii policajtov doposiaľ nevidel problém. Inšpekcia ministerstva vnútra po preskúmaní nezistila pri akcii žiadne pochybenie.

Agentúra SITA oslovila so žiadosťou o ďalšie informácie aj Krajskú prokuratúru v Prešove.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Robert Kaliňák