Magio pláž opäť otvára svoje brány, tento rok aj v Košiciach

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Magio plaz
Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 29. júna (WEBNOVINY) – Magio pláž v Bratislave spúšťa dnes svoju siedmu letnú sezónu.

Pláž otvoria aj napriek tomu, že ešte pred tromi týždňami bolo Tyršovo nábrežie zaplavené vodou z Dunaja.

Agentúru SITA o tom informoval event manažér spoločnosti Radda Daniel Gajdoš. Nefalšovanú prímorskú atmosféru si tento rok po prvý raz užijú aj obyvatelia a návštevníci Košíc.

Aj keď nám dalo počasie tento rok poriadne zabrať a pre nedávne povodne sme museli pláž v Bratislave takmer postaviť nanovo, teším sa, že ju môžeme predstaviť návštevníkom,“ uviedol výkonný riaditeľ mass market segmentu spoločnosti Slovak Telekom Dušan Švalek.

Pútavou novinkou tohtoročnej bratislavskej Magio pláže je vodná lagúna s vodopádom a exoticky pôsobiaca tropická sprcha. Pri výstavbe pláže využili drevo zo sibírskeho smrekovca. Na prípravu pláže použili dvetisíc ton piesku, čo predstavuje približne 75 nákladných áut. Na vodnú lagúnu s vodopádom spotrebovali viac ako 50 kubíkov vody. „Som veľmi rád, že sa napriek záplavám a problémom s počasím podarilo aj v tomto roku otvoriť obľúbenú Magio pláž. Aj vďaka maximálnemu úsiliu sa Tyršovo nábrežie opäť stane neodmysliteľnou súčasťou letnej sezóny a verím, že tradičná pláž bude znova miestom príjemných stretnutí,“ uviedol primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik.

Areál už tradične ponúka viaceré tematické zóny, vhodné na rôzne formy aktívneho aj pasívneho oddychu. Pre nadšencov plážových športov sú pripravené dve ihriská na plážový volejbal a jedno multifunkčné pieskové ihrisko predovšetkým na plážový futbal. Nebude chýbať stolný tenis, bedminton, minifutbal, petang či šípky. Súčasťou pláže je aj požičovňa športového náradia.

Počas celého leta sú pre návštevníkov pripravené takisto pravidelné cvičenia, okrem zumby a jogy sa môžu ľudia tešiť napríklad na body cross, tabatu, bokwu či ABS, ktoré patria medzi menej tradičné formy cvičenia. Pre návštevníkov vyhľadávajúcich relax je pripravených 200 plážových ležadiel a pohodlné sedenie pri dobrej knihe z plážovej knižnice. Pre mamičky s deťmi je Magio pláž tiež ideálnym miestom. Môžu sa tešiť na pieskovisko, detské ihrisko, čítanie pre deti, tvorivé dielne, ale aj na Medzinárodný deň šmolkov.

Počas celého leta je lákadlom aj zaujímavý a bohatý sprievodný program. Aj tento rok sa vráti obľúbený Bažant kinematograf s pestrou ponukou filmov domácej aj zahraničnej tvorby. Pláž tiež ponúkne kulinárske a cestovateľské večery, hudobné a tanečné akcie, konverzácie v angličtine, tematické workshopy ako aj organizované športové podujatia.

Všetky informácie a kompletný program podujatí na Magio pláži v Bratislave aj v Košiciach sa nachádza na stránke www.magioplaz.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Milan Ftáčnik