Minister kultúry chce vtiahnuť do boja s televíziami cirkev

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Televízor
Foto: Flickr.com
Maďarič
Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 20. septembra (WEBNOVINY) – Minister kultúry Marek Maďarič požiadal listom Konferenciu biskupov Slovenska o zaujatie stanoviska k stupňujúcej sa miere vulgárností a nekultúrností vo vysielaní celoplošných súkromných televízií.

Maďarič v liste vyjadril presvedčenie, že sa cirkev k nemu pripojí a že sa im spolu podarí zvrátiť trend stupňujúcej sa vulgárnosti a nekultúrnosti.

Podľa ministra súkromní vysielatelia sa rozhodli pritvrdiť boj o diváka najhrubším spôsobom a atakom na najnižšie pudy.

Zároveň zdôraznil, že nastolený trend bude mať negatívny vplyv na celú spoločnosť a najmä na mládež.

Ako uviedol dnes pre agentúru SITA hovorca Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Jozef Kováčik, už v roku 2005 sa biskupi tejto téme venovali a vydali k nej vyhlásenie.

KBS chce podľa neho v spolupráci s ostatnými cirkvami do mediálnej rady presadiť človeka, ktorý by sa tejto téme venoval.

Katolícki biskupi vo vyhlásení už pred dvomi rokmi upozornili, že v posledných mesiacoch sa v mediálnom prostredí na Slovensku objavili programy, ktoré pošliapavajú ľudskú dôstojnosť.

Podľa nich niektoré programy sú v rozpore so zachovaním základnej ľudskej slušnosti. Biskupi vtedy jednoznačne odsúdili viaceré reality šou, pretože šíria morálny a kultúrny úpadok.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jozef KováčikMarek Maďarič
Firmy a inštitúcie KBS Konferencia biskupov Slovenska