Markíza dostala licenciu na nový kanál i pokutu za Pláž 33

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Markíza,CME
Foto: Ilustračné foto: SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 15. januára (WEBNOVINY) – Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) dnes na zasadnutí udelila licenciu na celoplošné digitálne vysielanie televíznej programovej služby s názvom Markíza Cinema vysielateľovi Markíza Slovakia.

Licenciu udelila aj na rozhlasové terestriálne vysielanie programovej služby Rádio Sever spoločnosti Asistent consulting company, ktorá bude vysielať na frekvencii 94,5 MHz Žilina.

Okrem toho licenčná rada udelila niekoľko sankcií. Tri pokuty spolu za 33-tisíc eur dostala televízia JOJ, všetky v súvislosti s odvysielaním programu Extrémne rodiny.

Tri odvysielané časti Extrémnych rodín z 11., 18. a 25. júna 2012 podľa RVR zasiahli do ľudskej dôstojnosti osôb účinkujúcich v programe ako Katka a Tonko.

Pokutu 1500 eur zasa dostala televízia Markíza v súvislosti s odvysielaním programu Pláž 33, ktorý obsahoval vizuálnu informáciu o tovare a ochrannej známke Château Topoľčianky – Sekt 1933.

Umiestnenie produktu nebolo podľa RVR označené na začiatku, na konci a pri pokračovaní programu po prerušení reklamou a tovaru a ochrannej známke bola pripísaná neprimeraná dôležitosť ich vyobrazením na podstatnej časti obrazovky. Agentúru SITA informovala Lucia Jelčová z RVR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie RVR Rada pre vysielanie a retransmisiu