MATOVIČ: Stranícke nominácie zverejníme v najbližších dňoch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Zľava: Poslanci NR SR za Obyčajných ľudí Jozef Viskupič a Igor Matovič počas 16. schôdze Národnej rady SR Foto: SITA/Nina Bednáriková

BRATISLAVA 28. apríla (WEBNOVINY) – Verejnosť by sa mohla do konca apríla dozvedieť mená straníckych nominantov, ktorí koaličné strany dosadili na rôzne pozície v štátnej správe a v štátnych podnikoch. Nezávislý poslanec a líder hnutia Obyčajní ľudia Igor Matovič sa totiž nevzdáva svojho zámeru, aby boli stranícke nominácie terajšej vlády verejné. Keďže sa mu nepodarilo od politických strán získať mená všetkých straníckych nominantov, na internete plánuje zverejniť aspoň mená tých nominantov, ktoré pozná.

„Politické strany nám odmietli dať informácie, tak tam bude to, čo máme k dispozícii. Ide nám hlavne o to, aby sme vytvorili priestor, aby ľudia mohli svoje informácie dopĺňať na jednom mieste,“ povedal pre agentúru SITA Matovič. Viac podrobností odmietol prezradiť. Nepovedal ani to, ako bude informácie od ľudí kontrolovať, aby boli pravdivé. „Pokúsime sa to zverejniť v najbližších dňoch, dúfame, že stihneme apríl,“ dodal.

Matovič a trojica poslancov klubu SaS, ktorí spolu s ním patria do hnutia Obyčajní ľudia, vyzvali vládne strany, aby zverejnili všetky nominácie v štátnej správe a postupne ju odpolitizovali, ešte koncom októbra minulého roka. Mená s podrobnými informáciami mala koalícia zverejniť do Vianoc, to sa však nestalo. Poslanci preto strany vyzvali opäť, tento raz im dali čas do konca marca s tým, že ak nominácie nezverejnia, urobia tak Obyčajní ľudia.

Matovič si myslí, že súčasná koalícia dosadila do štátnej správy a podnikov trikrát menej nominantov ako predošlá koalícia.

„Politické nominácie sú rakovina politického systému a preto ju chcem vykynožiť. Súčasné koaličné strany dosadili približne 1 400 svojich ľudí, čo je zlé. Teší ma jediné, že asi aj na základe nášho tlaku ich nebolo 5 300, ako to urobila Ficova vláda,“ uviedol Matovič

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Igor Matovič