Na Fica čakajú iné nevesty, ironizoval Igor Matovič

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Matovič
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 10. marca (WEBNOVINY) – Líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igor Matovič varuje pred nadchádzajúcimi štyrmi rokmi.

„Je to jasné, Slovensko čaká červená budúcnosť, štyri roky rozkrádania, korupcie, zadlžovania našich detí a vnúčat,“ reagoval dnes Matovič na priebežné neoficiálne výsledky volieb, podľa ktorých v 42 % okrskov dalo Smeru svoj hlas viac než 46% ľudí.

Po tých štyroch rokoch si myslím, že tých možno 45 percent ľudí, koľko Smer získa, pochopí, aká je pravá tvár Roberta Fica a strany Smer,“ dodal. Výsledok vlastnej strany bude podľa Matoviča dobrý. Už menej ho teší podpora pre ostatné pravicové strany.

OĽaNO nepôjdu so Smerom

Matovič predstavil kandidátku
Foto: SITA/Diana Černáková Foto: SITA/Diana Černáková

Líder strany definitívne vylúčil možnú koalíciu so Smerom. Na Roberta Fica už podľa jeho slov čakajú iné nevesty. „Myslím, že v koalícii sú iné nevesty, ktoré na neho čakajú. KDH a Most sú ochotné baviť sa o nejakej koalícii, tam musí isť Fico na pytačky. My sme od začiatku sľúbili, že s Ficom nepôjdeme,“ vyhlásil.

Koalíciu tvorenú pravicovými stranami si matovičovci vedia predstaviť, avšak len za predpokladu, že by splnili všetky podmienky, ktoré Obyčajní avizovali pred voľbami.

„Dali sme päť konkrétnych podmienok, aby sme mohli v rámci bývalých koaličných strán spraviť tú alternatívu vládnu. Vieme si to predstaviť pri splnení týchto konkrétnych podmienok so stranami, ktoré tvorili doteraz koalíciu,“ povedal Jozef Viskupič, ktorý spolu s Matovičom, Erikou Jurinovou a Martinom Feckom uzatvárajú kandidátku strany.

V centrále už po druhej hodine v noci vládla komorná atmosféra. Hlina aj Matovič spolu s manželkou odišli. V centrále budú na výsledky volieb čakať ešte do štvrtej hodiny ráno, potom sa Hlinova reštaurácia definitívne zatvorí.

Video: Slovensko čakajú štyri roky rozkrádania, varuje Matovič

Centrála burácala

Centrálou Obyčajných ľudí sa po zverejnení prvých predbežných odhadov, ktoré pre televíziu Markíza vypracovala agentúra MVK, ozval silný potlesk. „Takto nejako sme to tušili, uvidíme, ako sa to bude pohybovať, či trochu hore či dole, ale myslím, že je to celkom dobrý výsledok,“ komentoval Matovič odhad, podľa ktorého by jeho strana získala 7,6 percenta hlasov.
Matovic
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

„Trošku som sklamaný z výsledku pravicových strán, okrem KDH. Očakával som, že SDKÚ aj SaS sa nakoniec dostanú niekam k ôsmim percentám, je to dosť slabé, ale držím im palce,“ dodal. Prípadná neúčasť SNS v parlamente by podľa lídra Obyčajných ľudí bola obrovským zadosťučinením pre Slovensko.

Odhad agentúry MVK by do NR SR neposunul ani stranu 99%. V centrále matovičovcov na túto informáciu reagovali silným potleskom. „Bol to od začiatku podvod, to je pochopiteľné,“ reagoval Matovič.

Video: Igor Matovič je s predbežnými výsledkami spokojný

Matovič mal skromný tip

Krátko pred uzavretím volebných miestností dorazil do centrály Obyčajných ľudí a nezávislých osobností, reštaurácie, ktorej majiteľom je deviatka kandidátky Alojz Hlina, aj líder strany Igor Matovič. Jeho tip na výsledok parlamentných volieb bol 5,01 percenta. „Ja mám skromný tip,“ povedal novinárom. Akýkoľvek výsledok budú podľa jeho slov rešpektovať.
Alojz Hlina

„Výsledok bude priamoúmerný dôvere ľudí, akú sme vyvolali. Kampaň sme sa snažili robiť úprimne, tak ako sme to cítili,“ dodal.

Počas volebnej noci sa Matovič neplánuje stretnúť so žiadnymi predstaviteľmi iných strán, hoci nevylučuje ani túto možnosť. Či pôjde zagratulovať predsedovi Smeru Robertovi Ficovi v prípade jeho víťazstva, líder obyčajných ľudí nevie. „Dobrá otázka, ale odpoveď nepoznám,“ uzavrel.

Hlina je presvedčený, že urobili dosť na to, aby boli relevantným hráčom na politickom poli Slovenska. Na prípadný neúspech je však pripravený. „Pripúšťam si aj túto alternatívnu, pre mňa osobne sa žiadna tragédia diať nebude,“ povedal.

Hlina pripustil, že mnoho ľudí sa obáva toho, či sa budú vedieť v politike pohybovať. „Pravdou je, že sa budeme musieť naučiť pracovať politicky, čiže prípadné rozhodnutia, kde je nevyhnutné väčšinové rozhodnutie, sa mu podriadiť,“ doplnil.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alojz HlinaIgor MatovičJozef Viskupič
Firmy a inštitúcie OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti